начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Договор за наем срещу задължение за строителство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за наем срещу задължение за строителство

Мнениеот merylyn » 12 Мар 2009, 20:04

Имам договор за наем срещу строителство,според който строителя се задължаваше да построи сградата до месец май тази година.Уви обаче надеждите ни се изпариха окончателно и още сме на кота 0,а най лошото е, че и не се работи по проект.Искаме да прекратим договора по взаимно съгласие и да си върнем обратно документите,но въпросният "строител" се крие и нямаме никакъв резултат.Моля Ви да ми помогнете със съвет как е най-удачно да прекратя този договор и евентуално какви са пътищата за връщане на документите и ограничаване на достъпа на този измамник до обекта.
merylyn
Нов потребител

Re: Договор за наем срещу задължение за строителство

Мнениеот Melly » 12 Мар 2009, 20:31

merylyn написа:Имам договор за наем срещу строителство,според който строителя се задължаваше да построи сградата до месец май тази година. :shock:
Уви обаче надеждите ни се изпариха окончателно и още сме на кота 0,а най лошото е, че и не се работи по проект.Искаме да прекратим договора по взаимно съгласие и да си върнем обратно документите,но въпросният "строител" се крие и нямаме никакъв резултат.Моля Ви да ми помогнете със съвет как е най-удачно да прекратя този договор и евентуално какви са пътищата за връщане на документите и ограничаване на достъпа на този измамник до обекта.

Сериозно ли говорите? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rezuz » 12 Мар 2009, 20:59

Много умен отговор отново от Melly .....
rezuz
Младши потребител

Мнениеот merylyn » 13 Мар 2009, 14:39

Имам огромен проблем и говоря абсолютно сериозно!Дори недоумявам защо въпросът ми предизвиква учудване.Ако някой приема нещата така както са изложени и има идея за разрешаване на казуса,моля искрено да ми помогне със съвет! :?
merylyn
Нов потребител

Мнениеот merylyn » 13 Мар 2009, 18:07

Много е лесно да смачкаш някого,като пишеш и цитираш други,щото те мързи да ги сътвориш сам или е по-лесно да копираш.Особено като не виждаш очите на този,който съвсем любезно те моли за помощ.Изпитваш страх да не обеднееш осезаемо или да не изпаднеш в емоционална дупка.Никой не моли за подробности ,равняващи се на адвоатска консултация.Никой не моли за безплатен обяд,нито пък мечтае за такъв.А що се отнася за сравнението на цените за строителство и наем - просто не са поместени подробности от договора,които в случая не са съществени.Обектът основно се финансира от инвиститора и малка част е за сметка на строителя.Идеята на този договор не е била да се прецака милият строител.Но явно има различни разбирания по отношение на думата взаимопомощ и при положение,че никой не е в състояние да каже елементарно ,но с добър тон - просто иди и се консултирай с адвокат ......Как да намеря качественият такъв,след като досега не ми се е налагало? Поне за това мога ли да попитам или и тук ще ме смачкате?
merylyn
Нов потребител

Мнениеот merylyn » 13 Мар 2009, 18:26

Само пропуснах да отговоря все пак на въпроса дали документите са погледнати от адвокат.Да,договорът е изпълнен от адвокат,но той лично не се занимава с друг вид дела и консултации.Населеното място е малко и той не може да ни препоръча подходящ адвокат към когото да се обърнем.Ясно ми е поне това,че не всички адвокати се занимават с всичко,както и не всички лкари са лекари по всички болести,както и не всички учители са по всички предмети и т.н. :(
merylyn
Нов потребител

Мнениеот jiji2 » 13 Мар 2009, 20:42

Мерилин,
включете си личните съобщения
jiji2
Потребител

Мнениеот Melly » 14 Мар 2009, 17:32

OK, ще го кажа по друг начин :evil:

Обобщението, което питащата/ят си позволи да изложи по повод колегите/гилдията ме засяга и по тази причина постът ми ще бъде по-дълъг.

Много сте докачлива/в, уважаема/и merylyn,

1. Зададохте си въпроса, но не получихте очаквания отговор - Защо ли?
Един от възможните отговори на преразказа Ви е този, че изначално сте проиграли собствения си интерес :idea:
2. Умишлено отговорих зададвайки реторичен въпрос, надявайки се че ще се усетете, и ще разбрете че "повредата Е във вашия телевизор" :idea:
3. Когато каруцата се обърне - пътища много (народна мъдост) :idea: Казано по друг начин, от тази ситуация ще излезете обезателно ощетена/н поради простичкия факт, че не сте положили дължимата грижа за собствените си работи :idea:

Извод: Имате право да се сърдите на себе си. Започнете от там :!:
Хайде, със здраве!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ