начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

нов казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нов казус

Мнениеот snejanka77 » 08 Апр 2009, 00:26

здравейте. на вас разчитам при решението на следния казус:
Работя по основен трудов договор с работно време 4 часа на ден като секретарка.директорът ми предлага работа като библиотекарка за 2 часа на ден в същото предприятие.
В друго предприятие мога да започна работа за 4 часа на ден като инспектор.
Въпросите ми са следните :
1. Какви договори следва да слюча и на какво основание , за да мога да работя всички тези работи ?
2.Ще наруша ли закона , ако за 1 ден работя по всички правоотношения ?
3. Какви трудови права ще имам по всички тези договори ?
snejanka77
Нов потребител

Re: нов казус

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Апр 2009, 06:50

Максималният размер на трудовият ден е 8 часа, но може да се увеличи на 12 часа, ако се влезе в такъв цикъл (ритъм) - почивка между увеличените и следващите работни дни.

Конкретно - трябва да се запише точно в договорите, че има почивка между отделните дни.

Например - в първият договор сте секретарка до 12 часа (от 08-00 часа до 12-00).
Вторият договор е от 12-30 часа (примерно) до 14-30 часа.

Третият договор трябва да е от 15 до 21-00 часа.

В такъв случай трябва да имате поне по норматив минимална почивка - нека си прегледа Вашият шеф Кодекса на труда.

Възможно е да се наблъскат в един часови пояс договорите за секретарка и библиотека, пък така няма грешка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Трудово право