начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Неявяване на дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неявяване на дело

Мнениеот misho13 » 12 Май 2009, 18:47

Преди около 2 седмици ми направиха акт за шофиране след употреба на алкохол.Обстоятелствата наложиха да пътувам в този момент,осъзнавам грешката си и не смятам да се оправдавам.Интересува ме какъв приблизително е срока от съставянето на акта до делото и какви ще са последиците ако не се явя,защото заминавам по работа в чужбина и няма кой да получи призовката?
Благодаря!
misho13
Нов потребител

Re: Неявяване на дело

Мнениеот laridii » 12 Май 2009, 21:02

Най-много да останете без книжка - 6 месеца, 1 година, 2 години. Жалко, ако професията Ви е свързана с шофиране!
laridii
Потребител

Мнениеот misho13 » 13 Май 2009, 11:28

Книжката не ме притеснява,ще има дело защото бях с над 1.5 и няма да мога да отида.Какви може да са последиците за да реша струва ли си да не пътувам?
misho13
Нов потребител

Мнениеот rts » 13 Май 2009, 12:25

Господине, ангажирайте адвокат и заедно с него се опитайте да се споразумеете с прокуратурата - така ще имате най-лекото наказание и въможност да работите зад граница.
Съветвам Ви преди да приключи делото да не излизате зад граница, защото ще загубите възможността, за която писах по-горе.
rts
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Май 2009, 19:18

Моралът и етиката са за украса, колега, нали не почвате и не завършвате исковите си молби с - "Нека дправедлистта да възтържествува".
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот misho13 » 13 Май 2009, 20:59

rts написа:Господине, ангажирайте адвокат и заедно с него се опитайте да се споразумеете с прокуратурата - така ще имате най-лекото наказание и въможност да работите зад граница.
Съветвам Ви преди да приключи делото да не излизате зад граница, защото ще загубите възможността, за която писах по-горе.

При всички положения ще се консултирам с адвокат ако отида на дело.Въпроса ми е какво ще се случи ако не получа призовката и не се явя?
misho13
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 13 Май 2009, 22:41

rts написа:Господине, ангажирайте адвокат и заедно с него се опитайте да се споразумеете с прокуратурата - така ще имате най-лекото наказание и въможност да работите зад граница.

Да, за споразумението, но не съм съгласна, че ще има право да излиза извън пределите на РБ. Рискът винаги си стои!

Ами, според мен/ по повод второто ви изречение, колега и в отговор на последния въпрос на питащия/- коя възможност ще загуби? За по-леко наказание? Или да излиза извън пределите?
Ако е с чисто съдебно минало- какво? За посоченото престъпление няма предвиден минимум, ерго - ще се наложи наказание, което ще е отложено в условията на чл. 66 или поне две от мерките за контрол и въздействие, без ЛС. Да, разбира се- кумулативно предвиденото в 343г- 36, ал.1 т.7.
Толкова.

Делото ще се гледа във ваше отсъствие...но не препоръчвам да се правите на актьор. Няма да ви доведе до нищо весело. Не по отношение на присъдата, а по други съображения.
Каквото и да правите- една консултация никога не ви е излишна. Вие сте привлечен в качеството на обвиняем, ще има обвинителен акт/ ако не сте мислили за споразумение, а е възможно и вече дори да сте получили ОА/, ще има съдебно производство и твърде сигурно- присъда.
А, да си осъждан не е безпроблемно. Но ще ме разберете, може би- някога. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Май 2009, 23:16

misho13 написа:Преди около 2 седмици ми направиха акт за шофиране след употреба на алкохол.Обстоятелствата наложиха да пътувам в този момент,осъзнавам грешката си и не смятам да се оправдавам.Интересува ме какъв приблизително е срока от съставянето на акта до делото и какви ще са последиците ако не се явя,защото заминавам по работа в чужбина и няма кой да получи призовката?
Благодаря!

А-а-а, сега прочетох това. Мда... ама вие дори не сте привлечен?!? :lol: :lol:
Е, тогава изобщо не напускайте страната, защото при завръщане ще се радвате на безплатни държавни услуги по транспортиране, и така докато стигнете до последната точка от дестинацията- разследващия полицай по вече образуваното ДП. При това- без право на кафе- паузи по пътя. :lol:

Аз ви предлагам следващите 2 месеца/ зависи от натовареността на колегите, все пак/ да си стоите и да топлите домашното легло.

п.п. Нека справедливостта възтържествува?!? :mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rts » 14 Май 2009, 17:40

Колега Поли, чл.66 от НК е само една възможност, а не задължение за прилагане от съда. Така, че, ако обвиняемият не благоволи да се яви пред съда, никой не може да му гарантира, че няма да му бъде наложена ефективна присъда лишаване от свобода - това по отношение на по-лекото наказание.
А по отношение за излизането зад граница - при наличие на влязла в сила условна присъда това не е проблем.
Отново: най-лекото наказание, и най-бързо приключване на процеса ще имате, ако сключите споразумение .
rts
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Май 2009, 18:33

rts написа:Колега Поли, чл.66 от НК е само една възможност, а не задължение за прилагане от съда. Така, че, ако обвиняемият не благоволи да се яви пред съда, никой не може да му гарантира, че няма да му бъде наложена ефективна присъда лишаване от свобода - това по отношение на по-лекото наказание.
А по отношение за излизането зад граница - при наличие на влязла в сила условна присъда това не е проблем.
Отново: най-лекото наказание, и най-бързо приключване на процеса ще имате, ако сключите споразумение .

Ммм, не съм съгласна. И с двете твърдения, :lol: защото това просто не може да се случи. Ефективна присъда за 1.5?!? :lol: :lol:
Много строго отсъжда този съд, брех...

Най-бързо ще приключи съдебното производство, ако е по реда на чл. 381- една седмица, така че с това съм съгласна.
По отношение наказанието- нищо не се променя.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 14 Май 2009, 23:24

[b][b]Ако си пил - слез от автомобила!
Аз, съпругата ми и двете ми дечица искаме да стигнем живи!

Разбрахте ли, господин гражданино!

Бих се радвал да Ви отведа принудително в съда.

Освен ако не е било необходимо извозване на тежко болен или пострадал човек. Тогава ще си върна думите от последното изречение.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот misho13 » 18 Май 2009, 00:32

Тръгнах от сватба към мой много близък приятел,който имаше нужда от помощ.Карам от 18 години и никога не съм имал по тежки нарушения от неправилно паркиране.Какво може да е наказанието в моя случай след като явно ще трябва да се явя на дело?
misho13
Нов потребител

Мнениеот misho13 » 10 Юни 2009, 18:24

Мина почти месец и половина и не съм получил призовка.Някой знае ли колко горе-долу е нормалния срок?
misho13
Нов потребител

Мнениеот misho13 » 05 Юли 2009, 15:23

Минаха над 2 месеца,никой ли не знае колко време трябва да чакам резултат,призовка или поне някакво развитие?!
misho13
Нов потребител

Мнениеот misho13 » 23 Юли 2009, 21:01

Станаха 3 месеца и няма развитие,дори от КАТ не съм получил нищо?!.Никой ли не знае приблизително колко още трябва да чакам?
Май питам на грешното място,след всички високопарни изхвърляния се оказва,че съдът,като всичко в България е туткава и загубена институция.Всичко,което искам е да си понеса наказанието и да продължавам напред,но не би...отложих командировка и ангажимент само за да съм тук за евентуалното дело.
Да,виновен съм!
Да,ще си понеса наказанието!
...но,няма кой да ме осъди :lol:
Понеже явно сте предимно прависти тук и всяка дума е пари :wink: ...та ще почерпя лично първият,който ми каже колко още трябва да чакам за ОА!
misho13
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ