начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Срокове по ЗЗДН

Дискусии на тема съдебната власт в България

Срокове по ЗЗДН

Мнениеот sisi19 » 11 Юни 2009, 16:30

Здравейте отново,
Обжалваме решение на РС по ЗЗДН.В отговор на отсрешната страна по въззивната ни жалба РС е дал срок от 2 семици. Въпроса ми е - по кой закон текат сроковете? По ЗЗДН -Чл. 17 ал.(3) Районният съд изпраща препис от жалбата с приложенията на другата страна, , както и да посочи [url]която в тридневен срок от получаването им може да направи възражения[/url]нови доказателства. След изтичане на този срок жалбата заедно с приложенията и възраженията се изпраща на окръжния съд. , или по ГПК -чл.263 ал (1) След като приеме жалбата, съдът изпраща препис от нея заедно с приложенията на другата страна, [url]която в двуседмичен срок[/url]от получаването им може да подаде отговор на жалбата. За отговора се прилагат съответно разпоредбите на чл. 259, ал. 2 - 4, чл. 260, т. 1, 2, 4 и 7 и чл. 261.
Ще Ви бъда много благодарна, ако някой може да ми даде точен и бърз отговор.
С уважение: Сиси19
sisi19
Потребител

Re: Срокове по ЗЗДН

Мнениеот sisi19 » 11 Юни 2009, 17:54

Извинявам се, но пак ще попитам имали някой от тези 29 прегледа на темата, компетентен по въпроса ми???? Влагодаря.
sisi19
Потребител

Назад към Съдебна власт