начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

търся адвокат за обжалване пред Администр. съд на акт от КАТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търся адвокат за обжалване пред Администр. съд на акт от КАТ

Мнениеот ellobomalo » 04 Авг 2009, 16:14

Здравейте!

Ще ми трябва адвокат за обжалване на потвърдено от Районния съд Наказателно постановление от КАТ.
За първото дело също поразпитах познати за адвокат, обаче ме посъветваха да отида сам, без адвокат, но... съдът потвърди Наказателното постановление.
Явно ще е по-добре сега да съм с адвокат.

Тук ще копирам жалбата ми от първото дело, за да разберете за какво става дума.

До
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
Чрез
НАЧАЛНИК "НПП-КАТ"

ЖАЛБА
от Борислав Боянов Бориславов
ЕГН 7201056961
точен адрес: гр. София, кв. Княжево; ул. "Княжевска"; бл. 48; вх. Б, ет. 7; ап. 24
телефон: 0885 135 752

Господин Съдия,

На 28 януари 2009 г., около 01:00 ч. сутринта, движейки се по бул. "Скопие" по посока от ул. "Подполковник Калитин" към ул. "Йосиф Щросмайер", бях спрян от служители на КАТ със служебен автомобил, спрял на входа на паркинга за детския магазин на същата улица (срещу входа на магазин Кауфланд). След кратка проверка на документите ми, ми беше показан радар, който беше отчел скорост 78 км/ч., и ми беше съставен акт за нарушение N: 923138
Казах на полицаите, че е невъзможно това да е моята скорост, тъй като по това време беше тъмно, валеше дъжд, видимостта беше намалена, пътят беше хлъзгав, и аз карах внимателно, със скорост приблизително 45 км/ч. Като водач на таксиметров автомобил дори имам навик при всякакви условия да карам бавно, за да мога, ако евентуално се появи клиент и махне, да мога да спра своевременно, за да се качи.
Освен това, когато се движех по бул. Скопие, край мен имаше и друга кола, която се движеше по-бързо от мен. Когато аз идвах от надлез "Надежда" към кръстовището на бул. "Скопие" и ул. "Подполковник Калитин", тази кола беше спряла на червения светофар. Приближавайки кръстовището със светофара, аз намалих скоростта, за да спра, но светна зелено, и другата кола тръгна, а аз продължих, преминавайки през кръстовището, без да спирам. Когато посочих на полицаите този факт, че е имало и друга кола, те ми отговориха, че аз съм бил настигнал тази кола още преди кръстовището, и те са ме засякли там..

В акта и наказателното постановление невярно е посочено, че съм се движил по бул. "Габрово", от ул. "Подполковник Калитин" към ул. "Щросмайер". Същата улица ("Габрово") няма участък, разположен между тези две улици.
Невярно е и твърдението, че съм бил сам на платното, защото имаше и друга кола.

Тъй като продължавах да отричам, че е възможно да съм се движил с тази скорост, единият от полицаите предложи на този, който пишеше акта, да напише и това, че съм карал без колан. Казах им, че съгласно Правилника за Прилагане на Закона за Движение по Пътищата (чл.188, ал. 2, т.4) като водач на таксиметров автомобил мога да не ползвам колан, но въпреки това те написаха и това в акта.

Господин Съдия,
Моля да отмените наказателното постановление, тъй като представените доказателства не доказват категорично, че именно аз съм се движил с тази скорост, посочена е невярна информация относно наличието на друг автомобил на платното, невярно е посочено и мястото на извършване на нарушението. Не е взето под внимание и възражението ми, че като водач на таксиметров автомобил имам право да управлявам без обезопасителен колан.

Прилагам:
- копие от акта N: 923138
- копие от наказателното постановление N:14106 от 16.02.2009 г.
- копие от възражението - вх. N: 226 от 19.01.2009 г.

06.03.2009 год. С уважение: (подпис)
гр. София

Ако някой би желал да ми помогне, може да се свърже с мен на тел. 0885 135752, или да пише на имейл bkpknt@abv.bg
Може да оставите и координати за контакт тук, във форума.

Вчера, понеделник, 03.08.2009, получих съобщението, че актът е потвърден, и имам 14 дневен срок за обжалване пред Административен съд - София.
ellobomalo
Нов потребител

Re: търся адвокат за обжалване пред Администр. съд на акт от КАТ

Мнениеот diddd » 04 Авг 2009, 17:13

можеш да караш без колан ако си с клиент, но това не е ясно от изложените от теб обстоятелства!!!
Последна промяна satir на 04 Авг 2009, 17:14, променена общо 1 път
Причина: пишете на кирилица
diddd
Нов потребител

Мнениеот prom2 » 04 Авг 2009, 21:01

ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Последна промяна lutman на 04 Авг 2009, 21:23, променена общо 1 път
Причина: ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
prom2
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Авг 2009, 21:12

Скромното ми мнение е, че каквото се прави се прави на ниво РС....заради 220, но вие си знаете. ТR е готино техническо средство, което си има пробойни. :lol: Но ще замълча, помолете г-н Пенев да ви ги каже. Той е "спеца" във форума.

Апропо- с тази жалба сте си вкарали автогол, но всеки си носи риска от самоделките. Във вашия случай- месец колата на трупчета, както казвам аз.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 04 Авг 2009, 22:51

Трябва да се настоява за разпечатка на радара, дали е свързан в системата, дали е бил редовен - дали е бил наряд и т.н.

Има хляб в историята, поне е безплатно спрямо съда.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Авг 2009, 22:54

:roll: :lol: Ванко, е като как без разпечатката са доказали фактическите обстоятелства в АУАН, респективно в НП?

Моля, да бъдеш позитивно настроен, че жегите забелязвам никому не се отразяват положително. То и поради това съм в отпуск. :lol:
Гост.
Старши потребител

Re: търся адвокат за обжалване пред Администр. съд на акт от

Мнениеот tanyakd » 04 Юли 2011, 14:43

Поли, кой е г-н Пенев и как мога да се свържа с него?
Поздрави!
tanyakd
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ