начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Образец на нотариална покана

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Образец на нотариална покана

Мнениеот prom2 » 04 Авг 2009, 22:15

Бихте ли ми пратли образец на нотариална покана за парични вземания, тъй като не знам най-вече как се адресира, как се завършва, иначе съдържанието бих го написал. Благодаря.
prom2
Младши потребител

Re: Образец на нотариална покана

Мнениеот ivan_lawyer3 » 07 Авг 2009, 15:35

Ще Ви е по-практично да си я съставите сам - тоест да осмислите текста, защото с тези сламки подбивате труда на адвокатите. От една страна, а от друга, дори и една молба се пише по утвърден, личен стил на адвоката, така, както той е свикнал, защото магията е в малките детайли - поне при мен е така.

Но можете спокойно да прочетете някое помагало - например Омбарлиев.

Първото ми спечелено възнаграждение е било за ликвидацията на Събирателно дружество - с нотариус, по адрес на болен съдружник, въобще - няма леснина.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Авг 2009, 15:54

Ето на: копирам си едно свое примерно произведение, като тогавашният питающ ми се разсърди, защото му се подигравам, но наистина това е образец на нотариална покана, дори да е малко шеговит:

"Чрез нотариус Печатко Щемпелов
№ 000 по регистъра на Нотариалната камара
Нотариална покана
до Пешо Помещениев
ул. "Зелена трева" № 2
от Гошо Опразвачев
ул. "Росна китка" № 1

Уважаеми г-н Помещениев,
Пиша ти те таа покана те, за да ти речем, дека писмото за парете, кое си изпратИл, не сАм го получвал и те тека.
Яс па че ти развалим договоро за помещението, броено 3 деня откак те посети призовкаро да ти връчи поканата.

С уважение:
Г. Опразвачев"

Нещо подобно :mrgreen:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот laridii » 07 Авг 2009, 18:56

ykovachev, изби рибата с тази покана. Само ме притеснява, че има лица, които ще приемат дадения образец буквално ... :lol: :lol: :lol:
laridii
Потребител

Назад към Взаимопомощ