начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Сътрудник/Стажант

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сътрудник/Стажант

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 11:11

Защо като си търся работа се натъквам все на кантори-адвокати с големи претенции, които дават само по 200-300лв. за много работа, всчики много работят, но никой не иска да плати и един лев?! Как си мислят, че ще им работят младите юристи за тия пари. Поне едно 500-600лв. да отпуснат. :D
Между другото някой търси ли си правен сътрудник - дипломиран семестриално?
taipan
Потребител

Re: Сътрудник/Стажант

Мнениеот law_master » 08 Авг 2009, 11:33

колега, при това море от юристи които излизат всяка година и за 200-300 лв. да намериш трябва да се радваш. Опита който ще получиш няма да ти го предадат във университета. Така че не се оплаквай че са ти малко парите, ами гледай да научиш колкото се може повече от старите кучета. След това ако те бива, парите ще дойдат. :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 11:44

колега, вас ако ви устройват 200-300лв. и с тях можете да се препитавате, блазе ви. мен не, квартира само е толкова :))
taipan
Потребител

Мнениеот chadel » 08 Авг 2009, 14:39

Така е. Прав е колегата. Това е жива подигравка, как се оцелява в София с 300 лв заплата?! Магазинерки със средно образование на смени 2 работят, 2 почиват и взимат по 600-800 лв, а такъв висококвалифициран труд да се заплаща толкова ниско. Че който иска да работи pro bono, да работи и без пари, но когато разчиташ на тези средства като основен източник на издръжка, а господа адвокатите ги вадят същите пари за няколко часа, 300-400 лв просто не са достатъчни.
chadel
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 15:39

още повече, че ги вадят благодарение на наше тичане, а е си бъркат в носа и седят на бюрото. :D
само наивниците работят за без пари....или осигурените от тати и мама.
аз търся кантора в к да се запиша да работя, но уви.... искат или невъзможното и дават 100лв. или нищо не дават.
taipan
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 15:43

а господа адвокатите ги вадят същите пари за няколко часа, 300-400 лв просто не са достатъчни.

Предполагам визирате 300-400лв. за няколкочасова работа...на колега.
Винаги съм мразела да се зяпа в чуждите панички, но защото така или иначе се създава една легенда, която е далечна на истината, да драсна два реда и аз.
Хъм, в страни от спора, ама или нещо е сериозно преувеличено, или колегите са милионери. Последното горещо им го пожелавам, разбира се. :lol: В търговските дела- вероятно възможно( Милена бе споменала за хонорар на колега 6 цифрена сума), но колко са тези дела и колко колеги имат такива дела?
Опита ми сочи следното- каквото и да се твърди доходи от порядъка на такива суми са посилни за ограничен кръг. :wink: А конкуренцията в София няма да ви ги дари. :wink:
Последните две години тук в лекс се начетох на различни твърдения относно определени хонорари( имаше тема за сравняване или подобно на хонорарите в страната), но са силно преувеличени :idea: ( да ме прощавате). А и лично съм се убедила в несъстоятелността им. :lol:

Ако на някого му се работи тази професия, воден от любов към същата, мисля парите не са най-важното.
Пари се вадят, без да споменавам каква цена се плаща от нас заради това, но е относително. Ако някой мисли, че е лесно- нека опита сам, място под слънцето има за всички. Или поне така се твърди. :wink:

То и опита, който ще натрупате след време ще ви го покаже. Сега няма как да ми вярвате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 15:47

taipan написа:още повече, че ги вадят благодарение на наше тичане, а е си бъркат в носа и седят на бюрото. :D
само наивниците работят за без пари....или осигурените от тати и мама.
аз търся кантора в к да се запиша да работя, но уви.... искат или невъзможното и дават 100лв. или нищо не дават.

:roll: Е, това е поредното неосъзнато твърдение...
Коне има за всичко, ако трябва да съм груба, но с тичане нещата не се решават. С бъркане в нечие отвори- също.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот laridii » 08 Авг 2009, 17:37

Вижте, колега, не се оплаквайте, защото сега поне вече се плаща макар и малко. Тук съм сигурна, че като мен има доста колеги, които са стажували без пари. Аз лично стажувах по 20 часа седмично напълно безплатно и тичането беше наистина здраво, но какво да се прави така се учи занаят, като не Ви харесва сменете занаята.
Правото изисква доста инвестиции от страна на родителите и тъй като моите не можеха да си го позволят, учех задочно и работех освен в кантората на още едно място почасово за пари, работата беше превеждане на договори, нотариални актове, сертификати и какви ли не простотии до дупка, доста често превеждах и през нощта, ако се гонеше краен срок. Поради този натоварен график дипломата ми не е особено висока и си взех последния държавен около година след моите колеги, но пък не мисля, че има работата, която да ме уплаши вече. Всичко е въпрос на желание от Ваша страна. Жертвайте някои друг месец да работи за 200-300 лв. и после ще си намерите нещо по-добро, живот и здраве!
laridii
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 17:43

много добре съм наясно как стоят нещата. ако не сте в софия, не работите в софия говорите наизуст. :)
аз нямам предвид да приемаш буквално думите ми, а виждам че това правиш...
говоря, че стажантите тичат много, имам колеги работещи при големи солидни столични адвокати и тичат по 700-800км и взимат по 200-300лв. не става така. трябва да стимулираш работника. :)
taipan
Потребител

Мнениеот Melly » 08 Авг 2009, 17:46

....говоря, че стажантите тичат много, имам колеги работещи при големи солидни столични адвокати и тичат по 700-800км и взимат по 200-300лв. не става така. трябва да стимулираш работника. :)

Тичат, казваш по 700-800 км, така ли? Те да не са сътрудници на "Спиди". :D
Хайде сега, на краставичар - краставици, амЪн бре. :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ianeva » 08 Авг 2009, 17:57

taipan написа:много добре съм наясно как стоят нещата. ако не сте в софия, не работите в софия говорите наизуст. :)
говоря, че стажантите тичат много, имам колеги работещи при големи солидни столични адвокати и тичат по 700-800км и взимат по 200-300лв. не става така. трябва да стимулираш работника. :)

Не съм в София, която, апропо, не е пъпа на света, но съм склонна да разбера, че с 200-300 лева сте за никъде ... Обаче до момента не виждам какво предлагате - завършил/а сте семестриално, имате ник, който подсказва четене на Клавел и до там ... А, да, и искате поне 500-600 лева заплата за ... как беше ... тичане? Много са за тичане, прекалено много дори ... Та какво предлагате: голяма уста, липса на диплома, поглед в чуждата паница, друго?
Що да го стимулирам работника, когото току-що съм наела, при положение, че не знам дори как ... тича? Вие как тичате?
п.п. Пояснявам, че нямам никакво намерение да се заяждам, въпросите ми са продиктувани от чист интерес. Очакванията Ви са ясни, но предлагането?
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:05

Мога да кажа името на адвоката, за който работи, няма да е коректно. Да - отиде два дни подред до Ямбол и се връща момчето... не е в това въпроса. Да тичаш по инстанции, тичаш за кафе, правиш това, правиш онова.... че една чистачка в мола взима повече.
Ами никой не се е родил научен, никой не се е родил всезнаещ, но за днешните условия и стандарти на живот не мислиш ли, че трябва да се изхранва човек, 200-300 пари ли са, айде 500лв. ядва се иди доди.
Имам странното усещане, че писачите тук са лаици и не са юристи по диплом, че говорят ей така, в съботния ден да седят тук, вместо да четат хубава книжка или нейде на разходка...
taipan
Потребител

Мнениеот laridii » 08 Авг 2009, 18:08

taipan написа:много добре съм наясно как стоят нещата. ако не сте в софия, не работите в софия говорите наизуст. :)

От София съм и работя в София, Вие сте този, които говори наизуст! Поработете някъде пък тогава имайте претенции! В момента търсенето на кадри е малко, но за сметка на това предлагането е голямо. Колкото до твърденията Ви, че стажантите изкарват парите на адвокатите, това може да важи само за посредствени кантори, които се занимават единствено с фирмени регистрации и недвижими имоти, ако адвокатът работи процес, трудничко ще е за стажанта да му изкара парите.
Но стига толкова, ще идете да поработите и ще Ви стане ясно, засега такива са условията, ако не Ви харесва не се съгласявайте, някой друг ще се съгласи. Колкото до стимула да Ви е хрумнало случайно, че доста от тези Ваши колеги ще станат младши адвокати в същите тези кантори, в които тичат сега за 200-300 лв.?
laridii
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:13

Има си и стар лаф: "Не е срамно да искаш, а е срамно да ти откажат".
Защо да не искам аз пари, все някъде ще пробия. :") - примерно говоря, някои тука са такива буквалисти, че чак е досадно... аз не предлагам нищо, предлагам това, което знам и не знам, предлагам времето си, а то не е никак малко, предлагам всеотдайност, труд и амбиция.
не съм изчел и много книги, само няколко вагона. голям прас, не ме е срам и съм работил какво ли не, за да се препитавам и да не съм в тежест на родител. 8)
е ще го правя и пак и колкото трябва, защото така е редно според мен. но... да кажеш, че работиш в кантора само и само за думата, а да мизерстваш не мисля, че е присъщо на един разумен мъж, респ. млада дама. :D :D
парите не са най-важното, но са много важно нещо, защото аз имам скъпо хоби, обиам да ям луканка, да пия стела артоа, да пътувам!!
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:16

Не бе... и аз бих работил за 200лв. ама ако има мама и тате да ми дават още 600лв. :ДДДД чувате ли се , какви глупости говорите? аз охрана ще стана за повече пари и ще си живея по-добре бе хора.... ейй къде живеете
п.п.
съгласен съм, ще станат мл. адвокати и ще почнат да им дават по 500лв. след 5-6години.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
taipan
Потребител

Мнениеот Melly » 08 Авг 2009, 18:17

taipan написа:Има си и стар лаф: "Не е срамно да искаш, а е срамно да ти откажат".
Защо да не искам аз пари, все някъде ще пробия. :") - примерно говоря, някои тука са такива буквалисти, че чак е досадно... аз не предлагам нищо, предлагам това, което знам и не знам, предлагам времето си, а то не е никак малко, предлагам всеотдайност, труд и амбиция.
не съм изчел и много книги, само няколко вагона. голям прас, не ме е срам и съм работил какво ли не, за да се препитавам и да не съм в тежест на родител. 8)
е ще го правя и пак и колкото трябва, защото така е редно според мен. но... да кажеш, че работиш в кантора само и само за думата, а да мизерстваш не мисля, че е присъщо на един разумен мъж, респ. млада дама. :D :D
парите не са най-важното, но са много важно нещо, защото аз имам скъпо хоби, обиам да ям луканка, да пия стела артоа, да пътувам!!

:D Къде го стягал чепика.... :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 18:19

taipan написа:Имам странното усещане, че писачите тук са лаици и не са юристи по диплом, че говорят ей така, в съботния ден да седят тук, вместо да четат хубава книжка или нейде на разходка...

Изненада! Повечето писали по темата са действащи, но как да разбереш разликата- прав си. :lol:

Пореден безплатен съвет- кандидатствай за консултант- продавач. Там ще ти плащат заветната сума и без да навърташ по 800км. Е, вярно- предполагам ще стоиш по 8 часа прав, ама не е като да тичаш. А и парите не са за пранебрегване. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:20

Действащи - писачи по форуми...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:22

като те гледам тебе, много обичаш да философстваш... все съветваш и даваш безплатни съвети... аман от такива. :evil:
taipan
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 18:26

taipan написа:като те гледам тебе, много обичаш да философстваш... все съветваш и даваш безплатни съвети... аман от такива. :evil:

Ми, ти си виновен- пусна питане в публичното пространство. Като как да те подмина? :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ