начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Сътрудник/Стажант

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сътрудник/Стажант

Мнениеот hidden » 08 Авг 2009, 18:28

taipan написа: аз охрана ще стана за повече пари и ще си живея по-добре бе хора.... ейй къде живеете

Прав е човекът, циганите в чистотата вземат 600-700 лева, вие за юрист искате да се дават по 200-300 лева...ами срамно е. Нашата професия си е тежък квалифициран труд и не върви да работиш за без пари, а 200-300 лева наистина са смешна заплата, да не говорим, че по НКПД за юрист минималната заплата е 400 лв.
Вярно е обаче и друго: тъй като с всяка година нивото на образованието все повече пада, все повече учили-недоучили "юристи" излизат на пазара, то у работодателите-юристи се заражда все по-нарастващо недоверие към току-що завършилите и излезли на пазара юристи. Веднъж се опарваш, втори път...на третия път започваш да правиш като всички останали - а именно - търсиш персонал чрез познати, т.е. чрез връзки. Няма друг начин. Има някакво разминаване между очакванията на бъдещите юристи и тези на юристите-работодатели, затова все по-трудно ще е на едните и другите да се намират взаимно без посредници, т.е. без връзки.
Апропо, виждал съм достатъчно нахъсани и "амбициозни" студенти, които обаче след 2-3 месеца се сблъскват със собствената си неподготвеност, демотивират се и амбицията се изпарява, превръщайки се в обикновени изпълнители, които не искат да мислят и да се развиват. Някои ги грабва любовта и си тръгват за среща с гаджето в 6 часа, други все в отпуска искат да излизат, точно когато най-много ти трябват, трети пък се научават как да се скатават и да се правят че работят, без да вършат работа, и т.н.
За да искаш, трябва да има и какво да предложиш, а такива стават все по-малко.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:33

и всички писачи тук са все адвокати, бах мама му
taipan
Потребител

Мнениеот razli4na » 08 Авг 2009, 18:34

taipan, ще призная, че видях нещо симпатично в тебе, и даже, по едно време мислех да ти пусна съобщение на "лични".
ОБАЧЕ като гледам как водиш разговор, се отказах. При този конфликтен и агресивен начин на контакт, не очаквай бърза и изгодна реализация. Разбирам, че си изнервен от безпаричието, то наистина е страшно нещо, но вместо да реализираш тука контакти и възможности.... направо ти се чудя.
Айде, поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=78vvii04 ... re=related
razli4na
Активен потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:35

hidden написа:
taipan написа: аз охрана ще стана за повече пари и ще си живея по-добре бе хора.... ейй къде живеете

Прав е човекът, циганите в чистотата вземат 600-700 лева, вие за юрист искате да се дават по 200-300 лева...ами срамно е. Нашата професия си е тежък квалифициран труд и не върви да работиш за без пари, а 200-300 лева наистина са смешна заплата, да не говорим, че по НКПД за юрист минималната заплата е 400 лв.
Вярно е обаче и друго: тъй като с всяка година нивото на образованието все повече пада, все повече учили-недоучили "юристи" излизат на пазара, то у работодателите-юристи се заражда все по-нарастващо недоверие към току-що завършилите и излезли на пазара юристи. Веднъж се опарваш, втори път...на третия път започваш да правиш като всички останали - а именно - търсиш персонал чрез познати, т.е. чрез връзки. Няма друг начин. Има някакво разминаване между очакванията на бъдещите юристи и тези на юристите-работодатели, затова все по-трудно ще е на едните и другите да се намират взаимно без посредници, т.е. без връзки.
Апропо, виждал съм достатъчно нахъсани и "амбициозни" студенти, които обаче след 2-3 месеца се сблъскват със собствената си неподготвеност, демотивират се и амбицията се изпарява, превръщайки се в обикновени изпълнители, които не искат да мислят и да се развиват. Някои ги грабва любовта и си тръгват за среща с гаджето в 6 часа, други все в отпуска искат да излизат, точно когато най-много ти трябват, трети пък се научават как да се скатават и да се правят че работят, без да вършат работа, и т.н.
За да искаш, трябва да има и какво да предложиш, а такива стават все по-малко.

съгласен!!!
ама идва и това, че в БГ само теоретично ни подготвят, практично само думата е приложима. иначе не се прилага. ;) не са виновни и студентите тук, но и образованието е отвратително... а да не говорим и за видиотеното поколение.
taipan
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 08 Авг 2009, 18:37

Хммм, през 2002 започнах работа в АДВ.. Заплата - 250 лв. бруто... Нямаше кой да носи пощата, нито да свърши каквато и да е канцеларска работа, а тя е много... Но това беше "белият" кахър - смятахме лихвите на ръка, тъй като нямаше програма.. Нямаше и чистачка. Вършехме работата по пощата и хигиенизацията на "ротационен" принцип с колегите... Три компютъра бяха вързани към един принтер.. Тичахме по села и паланки, караници с длъжници, с публични взискатели, с купувачи по търгове, с държавните съдия-изпълнители (тогава)... Освен, че тичахме като луди, носехме и отговорността за действията си.
И не мрънкахме. И събирахме по над 500 000 лв. годишно на изпълнител... Когато издадоха методологията за работа по ДПК (отменен), напуснах - не издържах на напрежението, на натоварването - психическо и физическо. Но се научих да работя. И се гордея с това.
Така че, колега, от всяка работа човек може да се научи. Дано Ви е дадено да изкарвате добри пари с юридическа професия. Не че аз не обичах да пътувам, да ям луканка. Нямах скъпо хоби, пушех.
Поне според мен, малко търпение и опит, няма да са Ви излишни. Успех Ви желая - да намерите място, където тичането Ви да е добре заплатено.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот hidden » 08 Авг 2009, 18:47

taipan написа:ама идва и това, че в БГ само теоретично ни подготвят, практично само думата е приложима. иначе не се прилага. ;) не са виновни и студентите тук, но и образованието е отвратително... а да не говорим и за видиотеното поколение.

За това работодателите нямат никаква вина. Те искат да им се върши работа, а не да слушат оправдания. Теоретичната подготовка от университета е напълно достатъчна за всеки начинаещ юрист, проблемът е там, че и тя куца. А ако я има амбицията, то знанията ще са на ниво още от университета.
Иначе и на мен ми станахте симпатичен в началото, но и аз като razli4na видях, че начинът Ви на общуване не е много удачен и се отказах.
Последна промяна hidden на 08 Авг 2009, 18:53, променена общо 1 път
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:47

Благодаря, това казвам и аз. Нека е така, нека ме скъсат от работа, аз нося на работа, но да е малко повече. Все пак живеем в тежки времена. :) Не искам 1000, 2000,3000лв. искам минимума, за да живее човек скромно, да покрие нуждите и дето се вика да купи една книга в месеца или да яде картофи с бира в центъра. :)
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 18:49

hidden написа:
taipan написа:ама идва и това, че в БГ само теоретично ни подготвят, практично само думата е приложима. иначе не се прилага. ;) не са виновни и студентите тук, но и образованието е отвратително... а да не говорим и за видиотеното поколение.

За това работодателите нямат никаква вина. Те искат да им се върши работа, а не да слушат оправдания. Теоретичната подготовка от университета е напълно достатъчна за всеки начинаещ юрист, проблемът е там, че и тя куца. А ако я има амбицията, то знанията ще са на ниво още от университета.

прав си и тук
taipan
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 19:03

да не говорим, че по НКПД за юрист минималната заплата е 400 лв.

За юрист. :idea:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 19:14

е дай като не си юрист да бачкаш за усмивки, или не, дай ние да ви плащаме.
:D :D :D
държ. работа е ниско платена, факт....
taipan
Потребител

Мнениеот Melly » 08 Авг 2009, 19:22

Като наблюдавам, с тези си претенции taipan, ще си останеш още дълго "зад борда".
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 19:26

щом казваш
по добре извън отколкото на прогнил борд и несигурен
taipan
Потребител

Мнениеот laridii » 08 Авг 2009, 20:07

taipan написа:Не бе... и аз бих работил за 200лв. ама ако има мама и тате да ми дават още 600лв. :ДДДД чувате ли се , какви глупости говорите? аз охрана ще стана за повече пари и ще си живея по-добре бе хора.... ейй къде живеете
п.п.
съгласен съм, ще станат мл. адвокати и ще почнат да им дават по 500лв. след 5-6години. :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Имате много бедна представа за възнагражденията на младши адвокатите. Да, твърдо ще 500-600 лв., но ще има процент от заработката, които драги ми отворко, ако бачкаш здраво няма да е никак малък.
Знаете ли какъв е основният Ви проблем колега, липсата на търпение и сте сприхав, а това наистина може да Ви доведе до кабинката на охраната.
laridii
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 08 Авг 2009, 20:13

Вижте сега да се намеся и аз, за да имаш добър работник той трябва да е стимулиран,ако той няма пари с какво да отиде на работното си място,защото за софия трябват пари за транспорт,просто аз не се наемам да работя в голям град в кантора като помощник за 200-300лв. От друга страна миналата година съм ходил да се моля,на адвокатите в моя град,да ме вземат при тях без пари,за да мога да навляза е никой не искаше да ме вземе,не че нямат работа,а защото не искат някой друг да се появи след година като конкуренция.Както и да е на следващата година намерих хора, чужденци,които постоянно им трябваше адвокат,но адвокатите им вземаха много пари като ги видят,че са чужденци и тези хора понеже знаеха,че уча право казаха "Знаем,че не си завършил,но сме готови да рискуваме при теб да се опиташ да направиш някой друг документ" и аз се съгласих,защото все е нещо,все от някъде мога да почна нали и да сбъркам един-два пъти хората от институциите ти обясняват къде бъркаш и се научаваш.Обаче тука възникна големия проблем,една адвокатка,която след няколко месеца ще ми е бъдеща колежка,реши да се жалва на прокурора,че съм помагал на англичаните с тия документи без да съм завършил.при положение,че тя знае,че аз на никого не съм казал,че съм завършил никога не съм заблуждавал и хората си знаеха,че рискуват с мен. И сега заради желанието ми аз да добия някаква практика има вероятност да ме съдят. Така че незнам какво да кажа нито с пари нито без пари незнам убедил съм се,че по-голяма част от нещата в тоя живот стават с пари...... А за мен лично е непонятно поведението на тая адвокатка..
paruchev_
Потребител

Мнениеот mynika » 08 Авг 2009, 20:49

При мен следната ситуация: имам диплома и юридическа правоспособност, а те ми предлагат 200лв. без осигуровки, работен ден от 8:00 до 18:30 шест дни в седницата,
решаваш им казусите от А до Я, пишеш им всичко и 200лв. Е малко е смешно :) не мислите ли. А те се известни в моя град и имат доста работа. Ако им харесаш как работиш след 2-3 месеца може и да ти предложат малко по- високо заплащане, ако ли не- поживо- поздраво
mynika
Младши потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 21:22

нали.... :) така е, тука са забравили, от къде са тръгнали и се самозабравят.
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 21:23

пич, не съм сприхав, просто приемаш нещата лично... влагаш емоции и чуства, а аз не... просто изказвам мнение. а ти нещо си си повярвал.
а за търпението, като ти чука дете, жена, наем, ток, вода , парно, сметки нямаш време на търпение. живота е суров пич.
taipan
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 22:09

taipan написа:нали.... :) така е, тука са забравили, от къде са тръгнали и се самозабравят.

Нали!?! И аз това казвам на моите работодатели, ама цък- Москва не вярва на сълзи. :( :( Чаветата- гладни, нямам пари за наем та се налага да съм/ сме на улицата. Битието ми е за оплакване, но съм куражлия- ще им се противопоставя и аз, по почин на теб и твоето мнение.
Благодаря! Задължена съм ти за неоценимата подкрепа.
Виж- бачкам като роб на едни, не е работа, ала и 100лв. не плащат, :evil: но ти ми вдъхна кураж. В понеделник ще преговарям сериозно.

Заради чаветата ... поне.

Бойкот. Да видим- кой кого? :mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот taipan » 08 Авг 2009, 22:21

:roll:
taipan
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 22:24

Исках да ти кажа, че има и по-закъсали от теб. До днес не смеех да си призная, но ти ми вдъхна кураж. Благодаря ти.
Последна промяна poli_g на 08 Авг 2009, 22:35, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ