начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Сътрудник/Стажант

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сътрудник/Стажант

Мнениеот laridii » 11 Авг 2009, 13:21

chadel написа:
Абе колега, знаете ли колко върви страницата юридически превод? Към двайсет-трийсет лв е. И вие очаквате завършил юрист с диплома и правоспособност да прави всичките тези работи, които изброихте за 500-600 лв и то бруто? Че той тия пари ги изработва за ден-два реално. Еми сигурно има много балъци и докато има балъци, ще има и тарикати. Лично за мен, хора, оценящи труда си за такива пари, са балъци. Аз по-скоро бих редил кашони в Метро, отколкото някой да ми експлоатира труда по такъв начин.

А може би трябва да се основе синдикат на адвокатските сътрудници/стажанти :mrgreen: .
[/quote]

Колега, не гледайте нещата едностранно, Вие го гледате като експлоатация, а то си е и учене на занаят. Аз съм стажувала и за без пари, но именно в оная кантора, където работих за без пари научих най-много.
Превеждала съм пак за малко пари, но и тогава не бях на такова ниво на каквото съм днес, защото юридическите преводи не са лесна работа и човек се учи цял живот, но началният старт го получих тогава. и не съжелявам. Добрите кантакти ги създадох пак тогава, монетата има две страни, те ще крадат времето Ви, а Вие техният занаят.
Братът на дядо ми е завършил право във Виена в далечната 1933 г. Когато се прибира в България пра-дядо ми продава една нива, за да плати на една столична адвокатска кантора да учи сина му на занаят! Как Ви звучи, а колеги?[/quote]
laridii
Потребител

Мнениеот toni1985 » 11 Авг 2009, 13:52

Права сте 1933 година е доста далечна. Сега в канторите правиш кафенце докато ти умалеят ръчичиките, все едно работиш в бар или куриерска служба - и затова ти дават 200 лв. под предтекста че се учиш на занаят.
По същия повод не те вземат за секретарка или офис сътрудник, защото практически ти това правиш, а за стажант.
toni1985
Младши потребител

Мнениеот chadel » 11 Авг 2009, 13:53

Учене на занаят, добре, но за човек, който няма опит. Докато за друг, който вече има година-две стажуване зад гърба си, не че са много, но не е същото. Реално погледнато, стажантите в началото изпълняват функциите на пощальони. И инспекторе, превеждането на договори е много повече юридическа работа, отколкото разнасянето на документи, писани от друг, по канцеларии и деловодства. И много повече ще науча, като преведа един договор за франчайз например, 40-50 страници, отколкото ако цял ден се редя по опашки в разните институции да се разправям със застарели лелки на които цент не им се работи.

А laridii, и аз съм работил за без пари, и имах доста по-сериозни отговорности, от изпълняването на които научих доста повече неща, отколкото докато "стажувах" (основно адресите на различните институции и най-удобните линии на градския транспорт за стигане до там) платено.
chadel
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 12 Авг 2009, 08:42

Аз пиша тука към единия,който е правил интервюта, за помощник, дай насам аз съм твоя човек,английски перфектен с фирмите съм мн. добре, с нотариалните актове съм мн. добре,предлагай работа и идвам при вас, исъм завършил семестриално 5-и курс редовно в Търново,чакам оферти.
paruchev_
Потребител

Мнениеот laridii » 12 Авг 2009, 12:31

Парушев, вече намерихме, ама и да не бяхме една друга твоя тема тук за регистрациите на фирми много добре си я спомням, та затова си мисля, че не си ти нашия човек. Ценя напоритостта и амбицията, но не и самонадеяността. И аз съм регистрирала фирми още в 3-ти курс, но винаги с надзор. Както и да е и на тебе, като на колегата желая успех.

п.п. Ако си от Търново, да не се окаже, че ти си тоя сладур, който се упражнявал в регистрацията и пререгистрация на ООД на едни заблудени англичани, забъркана е такава каша с управителите, за капак и длъжностното лице е проспало проблемът при прегистрацията, та сега главоболията за моя сметка.
laridii
Потребител

Мнениеот chadel » 12 Авг 2009, 12:34

Хахаха :lol: Ядец! :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот laridii » 12 Авг 2009, 12:39

chadel написа:Хахаха :lol: Ядец! :wink:

Next time!

Ще пусна тук обявата, въпреки, че тук сте големи познавачи на трудовото право, ако малко вземете да го позабравите ще стане работата!
laridii
Потребител

Мнениеот chadel » 12 Авг 2009, 12:52

Айде и аз да направим реклама, тъй и тъй се е почнало, правим юридически преводи всякакви, от лицензирана фирма, юрист ги прави, качеството екстра и цената е такава :wink: данъчни на пост, документите веднага крия и въпрос на време е с пари да се сдобия :idea: , а сега сериозно, офертата наистина е сериозна, при интерес, моля на лични :)
chadel
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 12 Авг 2009, 21:34

Не спокойно с англичани от Търново не съм се занимавал,само уча там, а колкото до надзора,винаги документите са били проверявани от адвокатка приятелка спокойно,някой друг ти е създал работа.
paruchev_
Потребител

Мнениеот taipan » 13 Авг 2009, 00:23

айде и аз...
да се рекламираме, работя с един добър адвокат, каквито проблеми имате особено в наказателни дела пишете.
ЛС
taipan
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ