начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

примерен отговор на искова молба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

примерен отговор на искова молба

Мнениеот galko74 » 23 Авг 2009, 11:34

здравейте.видях написаното тук във форума преди време относно отговор на искова молба.По този повод имам спешна нужда от примерен отговор на искова молба.Аз съм ответник по гражданско дело, мисля че имам възможност да се се справя сам, но никога несъм имал работа със съдбната система унас.Та моля ако е удобно някой да ми помогне като ми изпрати на емайла един примерен отговор на искова молба. емайла ми е nilag_d4@abv.bg Благодаря предварително !
galko74
Нов потребител

Re: примерен отговор на искова молба

Мнениеот razli4na » 23 Авг 2009, 13:58

Ако може някой да му прати и съдебното решение на човека!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот donna » 23 Авг 2009, 14:28

Е тоя ми напомня на един гражданин идва мин. седмица ,не е доволен от едно постановление на прокурора ,тр. да се жали и вика ти кажи кво да пиша аз знам да пиша,че инък ако ти го напишеш пари ще искаш :mrgreen: :mrgreen:
Аз го изгледах и му викам добре разбирам грамотен си ,еми иди си в къщи сядай и пиши и му казах ЧАООООО :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот p_dyan » 23 Авг 2009, 15:06

Няма да може никой да ти напише отговор на искова молба, по причина че никой не знае какъв е иска срещу теб. По какъв въпрос, какъв е спора, какво трябва да се доказва и оборва. Няма отговор стандартен, няма шаблон на този отговор.
Все пак може да ти се каже какво да съдържа отговора и то е посочено в Чл.131 от ГПК.
Писменият отговор на ответника трябва да съдържа:
1. посочване на съда и номера на делото;
2. името и адреса на ответника, както и на неговия законен представител или пълномощник, ако има такива;
3. становище по допустимостта и основателността на иска;
4. становище по обстоятелствата, на които се основава искът;
5. възраженията срещу иска и обстоятелствата, на които те се основават;
6. подпис на лицето, което подава молбата.
В отговора на исковата молба ответникът е длъжен да посочи доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще доказва с тях, и да представи всички писмени доказателства, с които разполага.
p_dyan
Потребител

Мнениеот Гост. » 23 Авг 2009, 17:23

galko74 написа:здравейте.видях написаното тук във форума преди време относно отговор на искова молба.По този повод имам спешна нужда от примерен отговор на искова молба.Аз съм ответник по гражданско дело, мисля че имам възможност да се се справя сам, но никога несъм имал работа със съдбната система унас.Та моля ако е удобно някой да ми помогне като ми изпрати на емайла един примерен отговор на искова молба. емайла ми е nilag_d4@abv.bg Благодаря предварително !

Идете при колега- срещу 50лв. ще ви напише отговор( стига да не е сложен казусът ви), останалата част от работата и сам можете да свършите. Като ви постелят ок, ще се завивате през цялото дело. Само ищеца да не ви излезе с номера по 143, ал.2. :|
Инак няма да имате проблеми и не е нужно изобщо да ползвате адвокатска защита. Вие ще се справите сам, вярваме във вас.

п.п. Ако искате и решението да ви се напише- повечко пари трябва да си приготвите. :mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот slavchomihov » 23 Авг 2009, 18:57

Не мога да допусна, че това е сериозно,въпреки че за тридесет години практика съм видял какви ли не простотиии: да искаш примерен отговор за искова молба, е все едно да искаш съвет как да си поправиш колата! Ама каква е колата, каква е повредата и какви са знанията и уменията ти- няма значение!
Толкова за простотията! Мисля си че на тоя му липсва една бяла престилка и да отвори лекарски кабинет!
slavchomihov
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Авг 2009, 22:31

ПИСМЕН ОТГОВОР

от

ИВАНЧО ИВАНОВ ИВАНЧОВ, ЕГН 2111023112, с адрес за призоваване - с. Мало Бучино, обл. Монтана, Кметството.

Уважаеми гусин съдия!
Пунежи съм пулучил исковата молба, и значи са явявям утветник пу съутветнуту гражданску делу, начи Ви пиша тоя отговор, за да са разбереме. Аз нищо не съм направил. Нито съм крал крушите, нито съм онождал кравата на съседа Марчо. Твърдените от него факти не отговарят на действителното правно-ириливантну правоутнушение. По тия работи нямам какво да кажа. Ут пулицията ма разпитваха, ама не намериха ни круши ни праскови, ни кайсии. Имах само 2 кила киселици, ма ги събирах в гората миналата неделя.
Не разбирам що ся Марчо иска от мене да му платя тия 1000 лева, след кату нищу ни съм му направил. Викам да земете да накарате Марчо да ми плати 1000 лева на мен и така да си изчистим сметките.
Искрено Ваш - Иванчо.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 24 Авг 2009, 00:06

galko74 написа:здравейте.видях написаното тук във форума преди време относно отговор на искова молба.По този повод имам спешна нужда от примерен отговор на искова молба.Аз съм ответник по гражданско дело, мисля че имам възможност да се се справя сам, но никога несъм имал работа със съдбната система унас.Та моля ако е удобно някой да ми помогне като ми изпрати на емайла един примерен отговор на искова молба. емайла ми е nilag_d4@abv.bg Благодаря предварително !

Колкото и да Ви е чудно, тоя отговор съвсем не е проста работа. Ама да не вземете да отидете случайно при адвокат! В никакъв случай. Докажете пред съдебната система, която не познавате, колко самонадеян можете да бъдете :!: Ако нещо се обърка- тичайте в медиите, те ще ви спасят :wink:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот tapizaushi » 25 Авг 2009, 16:02

Примерът с колата ми се вижда много удачен, с една малка особеност: колата може да си седи развалена в гаража с месеци и може да мине през 10 майстора докато се оправи.

А за отговора на исковата молба текат срокове и човек има право на ограничен брой "неуспешни" опити. Не е нещо, което ще мине по метода на опитите и грешките.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот portokal » 25 Авг 2009, 16:17

Колата пък може да ти я съсипе някой пишман майстор така, че да няма оправяне, а защо не и в разноски да те вкара, докато се отървеш от нея. При добро желание всичко става, нали знаеш. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 25 Авг 2009, 18:44

Да не дава Господ...:))
tapizaushi
Потребител

Мнениеот donchev » 25 Авг 2009, 20:02

Ако може автора на темата да ни държи в течение на нещата. Много забавно ще бъде.
donchev
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Авг 2009, 22:42

donchev написа:Ако може автора на темата да ни държи в течение на нещата. Много забавно ще бъде.

И сам не си вярвате.... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот galko74 » 28 Окт 2009, 22:29

благодаря на всички които се включиха в коментарите :)
1. имам вина пред вас коментиращите че не съм формулирал добре въпроса си. не искам да ми поставяте диагноза онлайн, а идеята беше да ми покаже някой как се формулира отговор на искова молба.мен ми е ясно че няма как да ми напишете отговор като не сте запознати с проблема.
2.всеки сам преценява колко са му възможностите да се защити, и аз съм преценил че за очевидни истини нямам нужда от адвокати .
3.попаднах на 2-ма ваши колеги уважаеми коментиращи...и с гордост мога да ви кажа че, без юридическо образование имам по-голям капацитет от тях. за съжаление...някой юристи са само такива на снимката в дипломата.
надявам се ме разбирате защо исках помощ от форума. благодаря на всички които ми съдействаха с консултация.
galko74
Нов потребител

Мнениеот galko74 » 28 Окт 2009, 22:36

slavchomihov написа:Не мога да допусна, че това е сериозно,въпреки че за тридесет години практика съм видял какви ли не простотиии: да искаш примерен отговор за искова молба, е все едно да искаш съвет как да си поправиш колата! Ама каква е колата, каква е повредата и какви са знанията и уменията ти- няма значение!
Толкова за простотията! Мисля си че на тоя му липсва една бяла престилка и да отвори лекарски кабинет!

много жалко, че за тридесет години практика, не си се научил първо да изслушваш и после да съдиш. добре беше да попиташ за какво става въпрос преди да коментираш "простотията" която мисля не е по малка от твоята :)
galko74
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ