начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

ТАКСИ ПО ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАКСИ ПО ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО

Мнениеот anima » 28 Юли 2009, 12:25

Колеги,

Имам една питанка към вас, но не знам дали някой ще може да ми отговори на това безумие. Оказа се, че в ШРС обездвижват заявленията за издаване на заповед по чл.410 ГПК ако освен 2% такса върху паричното вземане, не си платил и по 25 лв такса за всяка лихва, която претендираш?! Някой има ли поглед дали и практиката в др. съдилища е такава, защото ми предстои да пускам заявления и в София и Панагюрище. А когато претендирам и мораторна лихва, длъжна ли съм да посочвам размера или е достатъчно само да опиша от дата до дата?

Благодаря на всички предварително!
anima
Младши потребител

Re: ТАКСИ ПО ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО

Мнениеот anima » 28 Юли 2009, 12:49

Мисля, че сама си отговорих на въпросите с оглед разпоредбата на чл.72 ГПК :) Благодаря все пак
anima
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 08 Авг 2009, 23:47

Искам да те насоча към тази тема, точно този въпрос е дискутиран и практиката е различна.
p_dyan
Потребител

Мнениеот anima » 02 Сеп 2009, 14:46

Благодаря ви, колега:)
Въпросът ми беше тъповат наистина, в Тарифата също пише процент, но не по-малко от 25 лв, така че.... трябвало е просто да се разровя повечко:)
Но наистина благодаря за съдействието:)
anima
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ