начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Заснемане на деца ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заснемане на деца ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 04 Сеп 2009, 15:08

andy70 написа:... в закона категорично е казано, че на местата, където осъществява видеонаблюдение, се поставя уведомителна табела (чл.30, ал.4 вр. ал.2 ЗЧОД). ...

Това не отговаря на въпроса за съгласието на родителите, защото в такава ситуация те отново са поставени пред свършен факт и на практика без право на избор. Въпросът е, преди изобщо да се пристъпи към инсталиране на видеонаблюдателното оборудване и съответните информационни табла в училищата, искал ли е някой съгласието на родителите да заснемат техните деца

andy70 написа:... Родителите, когато записват децата си в това училище, знаят за извършваното наблюдение и по този начин с конклудентни действия дават съгласието си от името на своите деца. Не е нужно "училищното настоятелство" да дава съгласие от името на родителите. ...

Не се намираме в хипотеза, при която родителят отива да запише детето си в училище и там вече са поставени камери. Децата са записани, ходят на училище без придружител и там се инсталират и експлоатират камери без някой да е питал родителите. Това е фактът и заради този факт предходните твърдения по темата, че заснемането на малолетни може да става единствено ако преди това техните родители или законни представители са били попитани изрично за разрешение, са несъстоятелни
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот andy70 » 04 Сеп 2009, 16:08

Само ми губите времето с философски разсъждения!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Сеп 2009, 16:46

andy70 написа:Само ми губите времето с философски разсъждения!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Виж ти... :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот alexander_ » 04 Сеп 2009, 16:56

alexander_ написа:Г-н Йорданов,
Въпросът Ви е изключително неуместен за форума (а и въобще, според мен), но както вече един колега спомена, явно не сте много зает и си търсите с кого да се "драпате".
Колеги на такива провокации се отговаря само по един начин - игнорираш ги!!!

Аз ви казах...
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.

ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.

ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
alexander_
Младши потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 04 Сеп 2009, 17:29

Не, това очевидно не е вярно, защото нито разсъжденията ми по темата са философски, нито някой Ви е карал да участвате без Ваше желание. Но съм Ви благодарен за мненията, разбира се, тъй като явно допринесохте за повече яснота по казуса
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот bastard » 04 Сеп 2009, 20:16

Не се ли усещаш, че дразниш изключително вече. Говориш само глупости, които май само ти си разбираш, или по-скоро така ти отърва. Думите ти са лишени от всякаква здрава логика и смисъл. Не хранете трола, колеги! Най-добре бан за тоя.
bastard
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ