Случаят е следния.
Използвам портал за електронни разплащания в интернет. Портала е български.
Имам карта на българска банка (дебитна).
За да мога да извършвам плащания от сметката (която по принцип е достъпна чрез картата) през самия сайт - трябва да я регистрирам в сайта. Т.е. сайта трябва да знае за съществуването на моята карта, за да може да се свърже с банката издател и да удостовери, че лицето X има карта Y с номер Z.
Как става самото регистриране на картата в сайта.
1. Стъпка: Създава се запитване в сайта при което се генерира Personal ID на рикуеста и се дава код на търговец, който отговаря на фирмата на сайта.
2. Стъпка: Отива се на банкомат и се регистрира картата чрез въвеждане на горните данни. Услугата струва 1 лв.
Въпроса е следния: Не е ли това подвеждащо при положение, че аз не мога да ползвам реално нищо от услугите на сайта, защото се оказва, че аз не мога да си проверя наличността на самата карта оттам.
Служителка от call center-a(на сайта) каза, че следва да попитам банката си, защото сответната банка не поддръжа проверка за наличност на сметката през техния сайт.
100 % доказуемо е, че при самата регистрация на картата те са знаели от коя банка е издадена. Защо след като знаят, че банката няма такъв договор със сайта ме допускат да си регистрирам картата и да ми вземат 1 лв?!
- Дата и час: 27 Фев 2025, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за измама
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за измама
Всеки сайт /система/ за такива раплащания има публикувана информация с кои банки и карти "работи". Просто не сте прочели изцяло информацията.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Re: Въпрос за измама
След проведени разговори с двете страни - тази която предоставя сайта за разплащане и банката се оказа, че:
1. В момента на извършване на плащането картата ми не е била активирана за проверка за наличност през интернет. Таксата за регистрация ми беше взета обаче.
2. След обаждане от моя страна до банката издател на картата - сега вече картата ми е активирана, но трябва да премине през повторна регистрация - т.е. ново плащане.
3. Не е ли измама това?
Реално към момента на плащането аз не съм получил никаква услуга и най-лошото е че продължавам да не я получавам.
Ако това не е пладнешки обир не знам кое е.
Не се надявам и на помощ. Просто исках да споделя с някой това което ми се случва.
Поздрави на всички и успешен ден.
P.S. На колко човека се извършва това на месец и колко е чистата печалба на сайта от тези измами?
1. В момента на извършване на плащането картата ми не е била активирана за проверка за наличност през интернет. Таксата за регистрация ми беше взета обаче.
2. След обаждане от моя страна до банката издател на картата - сега вече картата ми е активирана, но трябва да премине през повторна регистрация - т.е. ново плащане.
3. Не е ли измама това?
Реално към момента на плащането аз не съм получил никаква услуга и най-лошото е че продължавам да не я получавам.
Ако това не е пладнешки обир не знам кое е.
Не се надявам и на помощ. Просто исках да споделя с някой това което ми се случва.
Поздрави на всички и успешен ден.
P.S. На колко човека се извършва това на месец и колко е чистата печалба на сайта от тези измами?
- neuromancer
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|