начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

боговете /съдии/ сигурно са полудели

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: боговете /съдии/ сигурно са полудели

Мнениеот chadel » 17 Сеп 2009, 11:26

Каква експертиза :lol: :lol: Щом не обръщат внимание, една разпечатка от ГРАО. Не, че е необходимо, но така казал кадията :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот system » 17 Сеп 2009, 11:49

И какво ще стане, ако тези указания не се изпълнят ? Съдът ще отхвърли иска, защото няма доказателства за малолетие и родствена връзка ? А удостоверението за раждане какво е ? Въззивният съд доста би се посмял на такова решение.
letola написа:Указанията на съдебният състав са за това- да се изпълняват.

Те са изпълнени още преди да бъдат дадени. Хайде сега колегите да стават луди за това, че вместо да си прочете делото, някой е предпочел да преписва закона.
letola написа:Според мен е нужно да представите удостоверение за родствени връзки за бащата и детето

Напълно излишно, след като обстоятелството вече е установено.
letola написа:Що се касае до второто указание, аз лично бих поискала съдебно удостоверение, по силата на което да се снабдя с извлечение от регистрите за гражданска регистрация към съответната община.

За какво Ви е ? Изобщо спори ли някой относно факта, че детето е родено на еди коя си дата и еди кой си му е родител ?
Или ще установяваме/оспорваме произход в дело за издръжка ? :roll:
system
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 17 Сеп 2009, 11:55

system написа:И какво ще стане, ако тези указания не се изпълнят ? Съдът ще отхвърли иска, защото няма доказателства за малолетие и родствена връзка ? А удостоверението за раждане какво е ? Въззивният съд доста би се посмял на такова решение.
letola написа:Указанията на съдебният състав са за това- да се изпълняват.

Те са изпълнени още преди да бъдат дадени. Хайде сега колегите да стават луди за това, че вместо да си прочете делото, някой е предпочел да преписва закона.
letola написа:Според мен е нужно да представите удостоверение за родствени връзки за бащата и детето

Напълно излишно, след като обстоятелството вече е установено.
letola написа:Що се касае до второто указание, аз лично бих поискала съдебно удостоверение, по силата на което да се снабдя с извлечение от регистрите за гражданска регистрация към съответната община.

За какво Ви е ? Изобщо спори ли някой относно факта, че детето е родено на еди коя си дата и еди кой си му е родител ?
Или ще установяваме/оспорваме произход в дело за издръжка ? :roll:

Ама що въобще му се връзваш ?! :D

Макар, че наистина е добре, който не разбира за какво става дума да не се изцепва във форумното пространство, само, за да демонстрира присъствие... :evil:
vassilev
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 17 Сеп 2009, 12:01

Колега не сте ме разбрали правилно, но ще повторя- указанията са за това да се изпълняват. Защото ако те са обективирани в доклад по смисъла на чл. 140 от ГПК - следва да се изпълнят( прочетете за доказателствата). Същото е валидно, с по-голяма сила, и при доклад по смисъла на чл. 146 ГПК.

Въззивният съд доста би се посмял на такова решение.

Да, възможно е да сте прав, но е добре за форумното съсловие, че именно Вие го твърдите.

Ама що въобще му се връзваш ?! :D

Макар, че наистина е добре, който не разбира за какво става дума да не се изцепва във форумното пространство, само, за да демонстрира присъствие... :evil:

Колега Василев, благодаря, бихте ли ми посочили къде греша? Моля.
Гост...
Потребител

Мнениеот 778899 » 17 Сеп 2009, 12:22

спокойно...без нерви :) ! "...мина туй време га плачех за поглед мил и за въздишка"....е казал поетът :) ! преди време, като прохождах като адвокат, можеше и да се случи, но сега - последното, което ще направя, е да хукна да изпълнявам безумия, пък били те и указания на състава...
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 17 Сеп 2009, 12:25

letola, целта на тази тема бе насочена не към изясняване на същността и последиците от неизпълнение на указанията на съда, а към обстоятелството, че понякога съставите на съда ги изготвят без да са запознати със съдържанието на делото и доказателствата, че се подхожда механично и чисто формално към изпълнение на това процесуално задължение от съда, което обезсмисля и съществуването му в този вид в новото ГПК. И от там насетне идеята бе не какво и как да се събира, а как да се заостри отношението на съда към собствените му задължения, така че да не попада в комични ситуации, щом като процесуалния закон не предвижда санкция за механично изпълнение (равно на неизпълнение) на това задължение.
И дали това служебно начало е удачно уредено в процесуалния закон и дали въобще е необходимо.

Надявам се, не съм Ви обидил, ако така сте приели поста ми, моля за извинение !
vassilev
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 17 Сеп 2009, 12:31

че понякога съставите на съда ги изготвят без да са запознати със съдържанието на делото и доказателствата

Не мога да се съглася с написаното, но все пак благодаря, че ми разяснихте каква е целта на темата, какви са последиците от такъв съдебен акт, какво прави съдебният състав и съдията докладчик.
Не бе ми хрумвало, че постовете в темата са с цел като как да се инициират поправки в ГПК, или личното ви възприятие по отношение процесуалните норми.

Благодаря. А ако позволите ще продължа да демонстрирам форумно присъствие.
Гост...
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ