начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Пари на заем - как да се съберат?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пари на заем - как да се съберат?

Мнениеот vancuver » 08 Окт 2009, 23:47

Преди има-няма половин година бях дал на приятел сумата Х срещу бележка - собственоръчно от него написана и подписана. След известно време му дадох още толкова пари, но за тях нямам бележка. А двете суми като се съберат - с толкова пари спокойно може да се вземе една нова кола среден клас. Въпросът ми е как мога да събера парите обратно?
vancuver
Нов потребител

Re: Пари на заем - как да се съберат?

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2009, 06:32

Така, както сте го обяснили, ако претендирате законов ред за връщане на сумите, само чрез доброто старо исково съдебно производство. :arrow: адвокат.
А онези дето са без разписка... малко ще ви се усложни задачката.

Инак, казват, че имало едни добри ( или май не бяха толкова добри :| ) хора, които срещу съответен процент събират всичко...

И още една приказка се сетих( дали не бе някаква житейска мъдрост?!) "всеки човек знае от кого да вземе пари на заем, но не знае как ще ги върне".

Канадците са явно доверчив народ...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vancuver » 09 Окт 2009, 09:03

Знам за тези "добри" хора, но ме интересува по съдебен път доколко мога да събера парите.

Освен онази бележка за половината сума - имам бая свидетели за цялата сума. Това дали би променило нещо в съда?

А имате ли идея едно такова дело колко време би-могло да се проточи?
vancuver
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Окт 2009, 09:26

Не зная, какво разбирате под кола нова среден клас, ама ако е това ,което аз разбирам , забравете за свидетелите. Суми над 5000лв., само с писмени доказателства.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vancuver » 09 Окт 2009, 09:33

Супер... :? Значи вариантът е или да му правя психически атаки за съд и да се надявам да не знае това за максималната сума, при която може да се викат свидетели, или да се оправям по втори начин, с "чужда" намеса, колко и да не ми се иска да се стига до там...
vancuver
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ