начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Действия срещу адвокат, който не си върши работата...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Действия срещу адвокат, който не си върши работата...

Мнениеот rivin » 12 Окт 2009, 12:24

Здравейте,
случаят е следния в хронология:
1. Адвокатка води и печели дело на първа инстанция.
2. Ответника обжалва
3. Адвокатката казва, че не може да се яви на делото във възивния съд и за това клиента отива сам!
4. Възивния съд прекратява, обезсилва и връща делото за ново разглеждане от нов състав на районния съд поради пропуск на адвокатката!
5. Въпреки неявяването си на възивна инстанция и грешката в иска, адвокатката иска още пари (четири цифрена сума)
6. 2 седмици преди новото разглеждане на делото, адвокатката се покрива - не вдига телефона, щом клиента и звъни, крие се и т.н. и става твърде късно за нов адвокат да се запознава с делото и да представлява клиента.
7. Клиента е принуден да отиде сам на новото дело, като си няма понятие какво трябва да прави.

Какво може да се направи в случая срещу адвокатката и може ли да понесе някаква отговорност?
rivin
Младши потребител

Re: Действия срещу адвокат, който не си върши работата...

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 12:28

:roll: А Вие сериозно ли очаквате отговор на така поставеният въпрос?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 12 Окт 2009, 13:34

Да позная ли причината поради която колегата не се е явила пред въззивния съд? Най- вероятно не сте й платили хонорара за тази инстанция. Ако е така, отговорността си е на клиента, драги питащ.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 12 Окт 2009, 14:11

Ама че наглост :evil: Крайно време е да разберете, Вие и такива като Вас, че адвокатът не е женен за делото ВИ! Като не плащате- няма представителство. Това е! И за въззива сам сте си виновен :evil: :evil: :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот rts » 12 Окт 2009, 14:18

Ривин, сам пишете, че на 1-ва инстанция делото е спечелено от Вашата адвокатка. Ще Ви кажа само, че сте в грешка - делото не може да бъде върнато поради пропуск на адвоката, а поради нарушения на съда, защото се обжалват не действията на процесуалния представител, а съдебното решение.
Мисля, че не сте лоялни към Вашия адвокат и търсите под вола теле.
rts
Активен потребител

Мнениеот portokal » 12 Окт 2009, 14:25

Мда, определено при обезсилване и връщане на първоинстанционния съд грешката е не на адвоката, а на първоинстанционния съд (освен ако не е на въззивния, което се предполага, че не е :P).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Окт 2009, 15:35

Мда... ами оплачете се пред компетентните органи.

Но... внимавайте. Всяко обвинение трябва да е доказано. Иначе - всичко ще се обърне срещу вас.

п.п. Всичко на този свят става с ПАРИ. Ако някой върши нещо без пари, то задължително го прави, за да ви вземе повече пари.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот rivin » 12 Окт 2009, 15:52

Много врачки се извъдиха тука. Що не се явите в новия сезон на ясновидци?!?

Ако така си вършите работата, като имате предположения, които сами си смятете за доказан факт...

1. Делото не е мое и съответно и адвокатката не е моя и нямам нищо общо с него.
2. Всичко е платено заедно с допълните искани и незаслужени пари и въпреки това следва покриването! Адвокатска пирамида!

Така че за bebitor и razli4na могат да си върнат удостоверенията за врачки!

А колкото основанието за връщане, там грешката е моя, не съм го написал правилно. В иска има пропуск, които районния съд не е взел предвид и е постановил решение въпреки него. Беше нещо от рода, че трябва да има 2 отделни иска за това, което се иска, но не се сещам точно.

А и колко интересно скачате, като трябва да се разбере нещо, с което може да се търси отговорност на адвокат... същински депутати сте, ако можехте повечето от вас също щяхте да си гласувате да не можете да бъдете пипнати за някакъв период от време. Защо не и имунитет :)

А въпроса ми вече има отговор, който ми даде адвокатската колегия в града. Така че, ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА, които не са доволни от адвокатите си да намерят координатите на адвокатската колегия в града и те ще ви кажат каквото трябва!
rivin
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Окт 2009, 15:57

rivin написа:А въпроса ми вече има отговор, който ми даде адвокатската колегия в града. Така че, ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА, които не са доволни от адвокатите си да намерят координатите на адвокатската колегия в града и те ще ви кажат каквото трябва!

Ето... можело значи. Който търси - намира.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот portokal » 12 Окт 2009, 16:03

Беше нещо от рода, че трябва да има 2 отделни иска за това, което се иска, но не се сещам точно.

Ако се сетиш точно, ще съм ти благодарна. Говоря съвсем сериозно. Интересно ми е.

Отговорите на колегите явно са били според сравнително оскъдното инфо, което си дал, както и според опита им с нЕкои други клиенти (нали разбираш, че не винаги се предполага, че на невинния клиент му е виновен лошият адвокат или съд), така че възмутеното КРЕЩЕНЕ с главни букви, определянето на НОРМАЛНОСТТА на събеседника и всички емоции от тоя род по-добре да ги оставиш за някъде другаде. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 16:14

viewtopic.php?f=5&t=30144&p=231118#p231118
viewtopic.php?f=17&t=34548&p=304672#p304672
Това би хвърлило някаква светлина.
Та така- 37 поста...

( врачка № 1 :lol: )

При все и лютивият ви тон, аз наистина съм на мнение, че тук нямаше да получите точен отговор.
То е все едно да влезеш в клиника за наркомани и да питаш - :D Имате ли дрога?( или подобно).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rivin » 12 Окт 2009, 16:19

Под нормални хора нямам предвид такива, които не са психично болни, а такива, които не са юристи.:) И главните букви бяха за да подчертая думата, а не за да крещя.

А и нямаше въобще да пиша предпоследния си пост с "лютив тон", ако първи не бях нападнат с разни предположения.
rivin
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 16:39

Ще създадете вероятно неприятности на колегата, вярвам искрено, но... за да го сторите ще ви е нужен втори( адвокат). Ние нямаме имунитет( за разлика от магистратите), но пък имаме застраховки( моята е прилично голяма :P ), та ако целта е пари....
Питам се кой ли би паднал така ниско? Във времена на криза всичко е възможно, но да не се окажат нещата не така, както ги списвате.
Защото, знаете, сопата има два края.

Те тоА съвет от един юрист/ адвокат/ ненормална/ врачка 8) :?:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 12 Окт 2009, 17:40

rivin написа:Много врачки се извъдиха тука. Що не се явите в новия сезон на ясновидци?!?

Ако така си вършите работата, като имате предположения, които сами си смятете за доказан факт...

2. Всичко е платено заедно с допълните искани и незаслужени пари и въпреки това следва покриването! Адвокатска пирамида!

Ако бях врачка, нямаше да си губя времето с неориентирани хора, които не си знаят интереса. Щом хонорара е 4 цифрен, значи и мат. интерес е висок.
1. Щом адвокатът Ви е спечелил делото на 1 инст, какво недоволствате.
2. Щом претенцията трябва да бъде предявена в 2 иска, съдът е трябвало е да укаже това.
3. И кой Ви излъга, че адвоката трябва да присъства лично по всички съдебни заседания. Може и писмено да се приложи становище, може и писмена защита. При така изложеното не виждам как въпросната колежка не си е свършила работата, но виждам един наистина много досаден клиент.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот rivin » 12 Окт 2009, 19:42

bebitor написа:
rivin написа:Много врачки се извъдиха тука. Що не се явите в новия сезон на ясновидци?!?

Ако бях врачка, нямаше да си губя времето с неориентирани хора, които не си знаят интереса. Щом хонорара е 4 цифрен, значи и мат. интерес е висок.
1. Щом адвокатът Ви е спечелил делото на 1 инст, какво недоволствате.
2. Щом претенцията трябва да бъде предявена в 2 иска, съдът е трябвало е да укаже това.
3. И кой Ви излъга, че адвоката трябва да присъства лично по всички съдебни заседания. Може и писмено да се приложи становище, може и писмена защита. При така изложеното не виждам как въпросната колежка не си е свършила работата, но виждам един наистина много досаден клиент.

Виж сега, скъпа, не си улучила човека на който да говориш така. Аз сега ще си позагубя времето за да се позанимая с една неориентирана адвокатка, ако въобще си такава!
Ето ти малко отговори на твоите изсмукани от пръстите отговори!
1. Знаеш ли колко инстанционно е производството в България? Или за всяка инстанция трябва друг адвокат да се търси?
2. Ако съдът трябва да указва всичко, тогава каква е ролята на адвоката? Или се чака винаги за всичко съда да каже и тогава да се действа?
3. Може, всичко може, само дето е нямало нищо - нито писмена, нито защита! Само уведомяване 2 дни преди това, че няма да може да отиде на възивна!
Това можеше да го разбереш от контекста, ама пак се пише, преди да се чете!

При така написаното от тебе, не виждам друго, освен една ядосана адвокатка, на която нещо и куца! И пак казвам - с този тон, някъде другаде!

Темата е изчерпана!
rivin
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 20:05

2. Ако съдът трябва да указва всичко, тогава каква е ролята на адвоката?

И аз това се питам- защо, аджеба, е платена 4 цифрена сума на колегата? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miriam » 12 Окт 2009, 20:45

:mrgreen: :mrgreen:
ох ох , най обичам ей такива като теб , като ритнат бара сутрин и като почне едно "клас/стани!"
-като не е твое делото какво ревеш тук на чужди гробища?!
-платил си ,дръжки , кой те знае колегата как си се гърчил като гол охлюв и си е събирала с месеци хонорара "на разсрочено...", вие нали така обичате напоследък , и адвокатите ви на лизинг да са?! :D
-освен неадекватен и и нахален тъй като те гледам , а това е едно допълнително условие да бъдеш таксуван двойно и тройно , а защо не и петорно?! горен таван няма на хонорара , кьорав карти не играе , какво ревеш?!
-делото ти спечелено , а ти си го осрал сам на втора инстанция , щот си много отворен и ного печен , нали те четем ?!

Ааа, колко интересно скачаме тук ?! -то не че некой та е канил с бъклица и не че на некой му дреме какво точно брътвиш тука , такива като теб са цяла прослойка и явление напоследък , но да ти дам едно обяснение?!
Напоследък много тарикатеете нещо , хем нас-ра-ни до ушите , хем големи, хем нагли , хем неграмотни , с манталитета на пръхкав гастарбайтер фанал премийка и завърнал се тук при туземната родина , и тва законите за нищо ги нямате -наизуст ги знаете , никой не може да ви надговори в съда , вечно се бутате из канцеларите и само простотии на своя воля при поета вече, и то ефективно развиваща се защита.
И накрая , некой път драги Пъцко ще дръпнеш късата клечка. Ще престане адвоката ти да ти говори, да те търси ,да те увещава да си платиш и ще ти фръкнат парцалаците по плетовете. Плащайте си хонорарите и си затваряйте плювалниците ,и култивирайте нерви докато ви изринем фъшкиите , ясно ли ти е?! :mrgreen:
miriam
Потребител

Мнениеот bebitor » 12 Окт 2009, 21:01

rivin написа:Виж сега, скъпа, не си улучила човека на който да говориш така. Аз сега ще си позагубя времето за да се позанимая с една неориентирана адвокатка, ако въобще си такава!
Ето ти малко отговори на твоите изсмукани от пръстите отговори!
1. Знаеш ли колко инстанционно е производството в България? Или за всяка инстанция трябва друг адвокат да се търси?
2. Ако съдът трябва да указва всичко, тогава каква е ролята на адвоката? Или се чака винаги за всичко съда да каже и тогава да се действа?
3. Може, всичко може, само дето е нямало нищо - нито писмена, нито защита! Само уведомяване 2 дни преди това, че няма да може да отиде на възивна!
Това можеше да го разбереш от контекста, ама пак се пише, преди да се чете!

При така написаното от тебе, не виждам друго, освен една ядосана адвокатка, на която нещо и куца! И пак казвам - с този тон, някъде другаде!

Темата е изчерпана!

Пропускам с пренебрежение липсата на учтива форма, очевидно не е присъща за Вас, както и обръщения от рода на скъпа (може и да съм),и преминавам по същество на отговорите към отговорите:
1. В България производството е между 2.5 и 3 инстанционно- там някъде :lol: Във всички случаи обаче, независимо от инстанцията, отношенията клиент- адвокат са от първостепенна важност и ако доверието по между ви вече не съществува, редно е да си потърсите друг процесуален представител.
2. Съдът е счел, че исковете трябва да са два. Може да е прав, а може и да не е, зависи от конкретния случай. За това са указанията. И да ги получите, сам щяхте ли да се справите? За ролята на адвоката трябва да намерите темата "адвокат- указания за експлоатацията му". Обикновено соча линк, но във Вашия случай и това не си заслужава- сам я потърсете.
3. Е, как ще има писмена защита, като делото пред въззива е прекратено ??? Ако пък делото е по новия ред, в отговор на жалбата сигурно колежката е направила писмено възражение. При условие, че няма да се събират доказателства, колежката може да присъства на с.з. единствено, за да ви прави впечатление. Ама къде толкова проницателност във Вас... Вие, както се нарекохте, нормалните хора, смятате, че адвоката впечатлява съда с визия и дар слово...
При така написаното от Вас не виждам друго, освен един нахалник, който смята, че адвоката му е подчинен и трябва да му угажда на всеки каприз. А моето форумно място не го определяте Вие :evil: :evil: :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 12 Окт 2009, 21:04

Хахаха, Мириам, по-късно те прочетох :lol: 10+
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 22:44

Някои хора няма да ме разберат правилно, но колеги, предпочитам насреща си колега, отколкото импровизатор. Че производството си става цяла мъка.
Нищо против самообразоващите се, моите уважения, но при тази липса на проект на доклад, не питайте в какъв потрес влизам... ( гадателството уж ми бе далечно :oops:ако..., ако...., ако..., ако... това се повтаря напоследък в отговорите ми ).

п.п. Беби, делото му е по стария ред( четейки форумната му история), което не променя нещата.

Аз мога да го освободя когато поискам адвоката, нали така? А какво става ако той не ми е съобщил решението, след като вече съм го освободил или не съм го упълномощил за следваща инстанция. Може ли "неузнаването" ми, да се използва в случаите, когато сроковете започват да текат от узнаването на решението, например при сроковете за отмяна на влезли в сила решения?

Това е просто казус, въпрос, който ми дойде на ум и искам да науча отговора и няма нищо общо с "реалния" живот.

:roll: а-ха и да повярвам. :) http://vbox7.com/play:d2a753e9
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ