начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Моля за съвет глоба от Германия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет глоба от Германия

Мнениеот godjara » 14 Окт 2009, 14:10

Брат ми е шофьор на тир и кара в западна европа, и вчера пристигна писмо от техния ДАЙ че на 25 юли е спрян за проверка и са установили че не е спазвал часовете си за почивка както е по Регламент (ЕО) № 561/2006 . До колкото разбрах от писмото са завели дело срещу него и с това писмо го уведомяват за това, и че има право да напише обяснение по случая. Някои запознат ли е какви са санкциите за такова нарушение, защото нищо не можах да намеря в нета. Чудя се дали да отговарям и да пиша обяснение. В писмото изискват задължително да се попълнят личните данни което ме навежда на мисълта, че те ги нямат, а имат само трите имена и адреса на брат ми.

п.с Прилагам превода от писмото:

Уважаеми г-н Христов,

Автономната дирекция към министерството има право да събюдава според 11, 20 Abs.. 1 Закона за автотранспортно превозване на стоки спазването, там упоменатите норми за контролиране и спазване, доколкото е упълномощена за това.

Нашите проучвания показват следното:

1. На път от o.A. към o.A не сте изпълнили предписаната дневна почивка от 9 часа в рамките на 30 часа. Периода от 30 часа е започнал на 21.07.09 в 04:45 часа. Времето за почивка възлизаше от 21.07.09 23:05 до 22.07.09 04:40 общо 5 часа и 35 минути. Времето за почивка в рамките на предписания период възлизаше само на 5 часа и 35 минути.
* Нарушаване на реда според 8 а абзац 2 номер 1 Закон за движението- параграф 8 абзац 2 изчерение 1, абзац 4 и 5 наредба (EG) nr. 561/2006-

02. Времето за почивка не е спазено. На път от o.A. към o.A не сте направили непрекъсната почивка от най-малко 9 часа. Времето за почивка възлизаше от 25.07.09, 03.39 часа до 25.07.09, 08.25 часа само 4 часа, 46 минути. Намалението възлизаше на 4 часа и 14 минути.

Изпратете формуляра по изслушването във всеки случай със задължителните указания в рамките на 2 седмици след като сте получили това писмо.

Формуляр по изслушването

Указания за делото:

Имате право да се изкажете срещу обвиненията или нищо да не кажете. Но във всеки случай сте задължени да попълните правилно личните си данни. Ако не желаете да се обясните относно делото, ви молим да ни уведомите в рамките на 2 седмици във „връщане” на попълнения формуляр по изслушването.

Признава ли се нарушението?
godjara
Нов потребител

Re: Моля за съвет глоба от Германия

Мнениеот godjara » 14 Окт 2009, 14:43

От дълбоката провинция съм гр.Елхово :) ако някой може да ме насочи към адвокат който може да ми даде консултация по въпроса с удоволствие бих му платил, но не мисля че някой от адвокатите в града ми може да ми помогне.
godjara
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ