начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

наименование на договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наименование на договор

Мнениеот kalahan2008 » 02 Ное 2009, 22:57

Моля за помощ:
в кадастрална скица, издадена от АГКК, е посочено, че актът за собственост е, цитирам:
"Договор за продажба на наследство, включващо земеделска земя № ...... от ........г., издаден от ГУСВ"
(да уточня - ГУСВ е бившето "Главно управление Строителни войски")
Става дума за апартамент в блок, построен от Строителни войски.
Ако някой може да ми разясни какво общо има апартаментът с договор за продажба на наследство, включващо земеделска земя...как така ГУСВ има нещо общо с наследство...цялото това наименование ми звучи доста объркващо :oops:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: наименование на договор

Мнениеот razli4na » 03 Ное 2009, 10:25

Цялото объркване може да се изчисти като се види съдържанието на договора. Може да става дума за трансформирана собственост или за приращение или просто за... грешка.
Най- добре е да се снабдите с договора.
Впрочем, юр. лица също може да са купувачи по договор за продажба на наследство.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 03 Ное 2009, 21:09

Няма как да се снабдим с акта за собственост, тъй като същият не е вписан в СВ, а и ГУСВ...е ипотекарен длъжник :D
Тук ГУСВ се води "издател" :?: на акта за собственост, а не приобретател. Няма как да е праводател по договор за продажба на наследство.
Става дума за апартамент в блок, построен от Строителни войски. Много ме съмнява да е придобит по приращение.
Вариантът "грешка" ми звучи най-логично :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Ное 2009, 21:35

kalahan2008 написа:Няма как да се снабдим с акта за собственост, тъй като същият не е вписан в СВ, а и ГУСВ...е ипотекарен длъжник :D
Тук ГУСВ се води "издател" :?: на акта за собственост, а не приобретател. Няма как да е праводател по договор за продажба на наследство.
Става дума за апартамент в блок, построен от Строителни войски. Много ме съмнява да е придобит по приращение.
Вариантът "грешка" ми звучи най-логично :D

Mоже ГУСВ да е наследник , като наследодателя му е завещал цялото си имущество с завещание.Много е екзотично , но знае ли човек.... :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 03 Ное 2009, 21:55

REVOLUTION написа: Mоже ГУСВ да е наследник , като наследодателя му е завещал цялото си имущество с завещание.Много е екзотично , но знае ли човек.... :D

E, но тогава ГУСВ нямаше да е "издател" :wink: И нямаше да е "договор", :wink: а "завещание".
А ако имаш предвид, че ГУСВ, след като е придобило наследството, го прехвърлило на трето лице с договор за продажба на наследство, то това няма как да стане, според мен.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Ное 2009, 21:59

kalahan2008 написа:
REVOLUTION написа: Mоже ГУСВ да е наследник , като наследодателя му е завещал цялото си имущество с завещание.Много е екзотично , но знае ли човек.... :D

А ако имаш предвид, че ГУСВ, след като е придобило наследството, го прехвърлило на трето лице с договор за продажба на наследство, то това няма как да стане, според мен.

Точно това имам предвид.На теория е възможно , на практика никакъв шанс. :D Така или иначе , без да се види актът за собственост , можем само да гадаем за какво иде реч.Така или иначе правно понятие "издател" на акт за собственост поне аз не съм чувал , тъй че явно има недоразумение.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 04 Ное 2009, 12:25

kalahan2008 написа:Няма как да се снабдим с акта за собственост, тъй като същият не е вписан в СВ, а и ГУСВ...е ипотекарен длъжник :D
:D

Щом е ипотекарен длъжник, ГУСВ трябва да се е легитимирал пред нотариуса по ипотечния договор като собственик, следователно препис от договора трябва да има в нотариалното дело. Пробвайте да го изискате от нотариуса.
Чудя се обаче защо не е вписан тоя договор и дали ще ви свърши въобще работа, ама в тая насока сигурно ще мислите след като видите съдържанието.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 04 Ное 2009, 13:00

kalahan2008 написа:

E, но тогава ГУСВ нямаше да е "издател" :wink: И нямаше да е "договор", :wink: а "завещание".

Само предположение - мисля, че има вероятност объркването да идва от правоприемството, което е налично в случая. ГУСВ, както е отбелязано, вече не съществува. Правоприемник на правата и задълженията на Строителни войски е Държавно предприятие "Строителство и възстановяване", рег. на основание чл. 62, ал. 3 ТЗ и образувано по силата на Закон за преобразуване на Строителните войски, Войските на министерство на транспорта и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения в държавни предприятия /ДВ бр. 57/2000/.
Имам някакви бледи спомени, но не искам да Ви обърквам, че в едно от нотариалните дела, по които съм съставяла проекти на нот. акт, някой не е знаел как да отрази това правоприемство и ГУСВ пак така беше посочено като издател на акт за собственост. Всъщност не беше никакъв издател, нито ДП "Строителство и възстановяване" беше наследник, а ставаше въпрос именно за това правоприемство, отразено по много странен начин.
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Ное 2009, 20:43

Всъщност ДП "Строителство и възстановяване" е един от многото наследници на ГУСВ, в случая ипотекарният длъжник и друг, но не ми се иска да навлизам в подробности.
Ипотекираният имот не е този, за който питам тук, а на същия етаж. Кадастралната карта е тотално сбъркана и не можем да се снабдим с кадастрална скица, затова се налага ново заснемане и т.н., АГКК искат и нот. актове на апартаментите на същия етаж, а с тях не можем да се снабдим, не ми се навлиза в подробности сега.
Благодаря за мненията :D
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ