начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Получаване на пратки и мита

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на пратки и мита

Мнениеот helena123 » 05 Ное 2009, 17:20

Здравейте, въпросът ми е следният: очаквам няколко поръчки от САЩ, до каква стойност на продуктите в пратката тя не се облага с мито? Някои от колетите са изпратени от фирма до физическо лице, а други - от физическо лице до физическо лице. Съдържанието е пластмасови модели за сглобяване и аерографи. Търсих информация за това, но не успях да открия. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми помогне.
Извинявам се ако темата не е в удачен раздел.
helena123
Нов потребител

Re: Получаване на пратки и мита

Мнениеот laridii » 06 Ное 2009, 17:15

Ще платите и ДДС и мито. Обмитяването го правят на базата на представен опис за стойността на вещите или пък от "ценова политика" на митниците могат да поставят цени. Не се мъчете самостоятелно, а се обърнете към фирми, които се занимават с освобождаване от митниците. Не се обмитяват книги, картини и тем подобни, но тези пластмаси ще се обмитяват.
laridii
Потребител

Re: Получаване на пратки и мита

Мнениеот helena123 » 09 Ное 2009, 21:54

Благодаря Ви за отговора.
helena123
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ