начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

укриване на документи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

укриване на документи

Мнениеот cvbb2 » 08 Ное 2009, 12:13

Здравейте. Случаят е следния. Купих преди време недвижимо имущество но собоственика или по точно /прекупвача /не ми е дал всички документи за което разбрах по-късно.Според Вас мога ли да заведа дело срещу него за укриване на документи.?
cvbb2
Нов потребител

Re: укриване на документи

Мнениеот REVOLUTION » 08 Ное 2009, 12:41

Така както сте си задали въпроса никой няма да Ви отговори , защото е безмислен.Уточнете за какви документи става въпрос?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Ное 2009, 12:42

Повечето документи никога няма да са Ви нужни, доколкото е валиден последният нотариален акт.

Тоест - няма нужда да събирате всякакви документи, особено за апартамент.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот cvbb2 » 08 Ное 2009, 15:02

Благодаря на всички за отговорите.Става въпрос за поземлен имот и построена сграда в него.
cvbb2
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Ное 2009, 15:51

:roll: Не ви е дал техническата документация на постройката....( предполагам)
Те, в общината, дали я нямат?!?

Не е длъжен да ви дава, каквото и да е. Иван Ви е отговорил на питането.
Което е било нужно- представено е пред Нотариус.
Дело- можете да водите, за каквото ви хрумне. Доколко ще е успешно никой няма да се ангажира с отговор, докато си "стискате" фактите.
Каква документация е укрита 8) от вас? ( да не казвам, че за почти цялата документация имате достъп- стига да знаете къде да я издирвате)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cvbb2 » 08 Ное 2009, 17:23

Да poli_d точно в това е проблема.Нотариуса е пропуснал да напише в НА каква квадратура е постройката. Аз имам стария план на къщата и сега се питам на какво основание да поискам да ми се издаде нов НА и дали е възможно.
cvbb2
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Ное 2009, 18:12

cvbb2 написа:Да poli_d точно в това е проблема.Нотариуса е пропуснал да напише в НА каква квадратура е постройката. Аз имам стария план на къщата и сега се питам на какво основание да поискам да ми се издаде нов НА и дали е възможно.

Идете при Нотариуса и споделете проблемите си.
Ако е това, което мисля няма да е трудно. Разходите са за Ваша сметка.

п.п. "укриване"?!?
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ