Здравейте,
Много Ви моля да ми помогнете какво е най-добре да направя в следната ситуация БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛЕНО ВРЕМЕ.
Приятелката ми живее на квартира в друг град, но не си е подала временна адресна регистрация (няма договор от кога е на квартира и не може да се докаже от кога е на квартира) Бях и на гости в квартирата и се бяхме скарали около 21:30 поради лични причини при което съседите извикаха полиция полицаите дойдоха и ни предупредиха без да ни съставят акт. След няколко дни районен инспектор дойде в квартирата на приятелката ми и каза, че трябва да се явим двамата с нея в районното управление да ни бъдат съставени актове на нея за това, че не си е подала адресна регистрация там + акт за нарушаване на тишината. Обясних на полицая, че беше преди 22:00 и че приятелката ми живее от скоро в квартирата, а той ми каза че трябва да се явим във сряда за да напишем писмено обяснение на всичко. Не ми е ясно за какво ме викат в полицията и защо този районен инспектор дойде. Според вас как е най удачно да направя и като отида в полицията какво да напиша, за да не бъдат съставени актове на мен и на приятелката ми.
Още веднъж Ви благодаря
Поздрави
- Дата и час: 26 Фев 2025, 20:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Не могат да съставят акт три дни след нарушаването на тишината, по мое мнение.
Но за регистрацията има основание за акт. Все пак трябва да се регистрирате, като може и да се размине.
Но за регистрацията има основание за акт. Все пак трябва да се регистрирате, като може и да се размине.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Зависи от степента на "скандала" и какви чувства е подбудил у хазяите и съседите, кой е бил заинтересован от намесата на органите на реда ... Напиши обяснението пред районния инспектор, наблягвайки за пропуснатия момент при констатиране на нарушението /преди 22 ч./, а за адресната регистрация - може да сте били на гости в този апартамент и поради употреба на алкохол и/или увлечение и лекомислие да се е стигнало дотам .... но адресната регистрация е временна промяна на адреса по местоживеене!
- leonardos
- Потребител
Здравейте, благодаря за отговорите Ви. Квартирата е без хазаи и те не знаят за тази случка. Хората които живеят в съседния апартамент до нас са се обадили на полицията. Когато дойдоха полицаите скандала беше приключил одавна и не знаеха дори за кой апартамент става въпрос когато ми звъннаха. Според мен трябваше да ми съставят акт за нарушаване на тишината още тогава а не да ме вкат след 10 дни. Имат ли право да ми съставят акт като е минало толкова много време.
Поздрави
Поздрави
- arnold
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|