начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот arnold » 12 Ное 2009, 19:10

Здравейте,

Много Ви моля да ми помогнете какво е най-добре да направя в следната ситуация БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТДЕЛЕНО ВРЕМЕ.
Приятелката ми живее на квартира в друг град, но не си е подала временна адресна регистрация (няма договор от кога е на квартира и не може да се докаже от кога е на квартира) Бях и на гости в квартирата и се бяхме скарали около 21:30 поради лични причини при което съседите извикаха полиция полицаите дойдоха и ни предупредиха без да ни съставят акт. След няколко дни районен инспектор дойде в квартирата на приятелката ми и каза, че трябва да се явим двамата с нея в районното управление да ни бъдат съставени актове на нея за това, че не си е подала адресна регистрация там + акт за нарушаване на тишината. Обясних на полицая, че беше преди 22:00 и че приятелката ми живее от скоро в квартирата, а той ми каза че трябва да се явим във сряда за да напишем писмено обяснение на всичко. Не ми е ясно за какво ме викат в полицията и защо този районен инспектор дойде. Според вас как е най удачно да направя и като отида в полицията какво да напиша, за да не бъдат съставени актове на мен и на приятелката ми.

Още веднъж Ви благодаря

Поздрави
arnold
Нов потребител

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Ное 2009, 19:28

Не могат да съставят акт три дни след нарушаването на тишината, по мое мнение.
Но за регистрацията има основание за акт. Все пак трябва да се регистрирате, като може и да се размине.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот leonardos » 13 Ное 2009, 10:41

Зависи от степента на "скандала" и какви чувства е подбудил у хазяите и съседите, кой е бил заинтересован от намесата на органите на реда ... Напиши обяснението пред районния инспектор, наблягвайки за пропуснатия момент при констатиране на нарушението /преди 22 ч./, а за адресната регистрация - може да сте били на гости в този апартамент и поради употреба на алкохол и/или увлечение и лекомислие да се е стигнало дотам .... но адресната регистрация е временна промяна на адреса по местоживеене!
leonardos
Потребител

Мнениеот arnold » 13 Ное 2009, 14:15

Здравейте, благодаря за отговорите Ви. Квартирата е без хазаи и те не знаят за тази случка. Хората които живеят в съседния апартамент до нас са се обадили на полицията. Когато дойдоха полицаите скандала беше приключил одавна и не знаеха дори за кой апартамент става въпрос когато ми звъннаха. Според мен трябваше да ми съставят акт за нарушаване на тишината още тогава а не да ме вкат след 10 дни. Имат ли право да ми съставят акт като е минало толкова много време.

Поздрави
arnold
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ