- Дата и час: 26 Фев 2025, 20:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с лизингодател и застраховател
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с лизингодател и застраховател
Имам нужда от юридическа помощ относно договор за лизинг на автомобил. Искат да ми изземат автомобила без да са уведомили, че договора ми е прекратен. Това законно ли е ? И ако не го предам какви са последствията за мен. Благодаря предварително, ако някой откликне с малко помощ.
- neshkov
- Нов потребител
Re: Проблем с лизингодател и застраховател
Много оскъдно сте обяснили. Вие спряхте ли да плащате по договора ?
Нали знаете че колата не е ваша, какъв е проблема да дойдат да си я вземат.
Нали знаете че колата не е ваша, какъв е проблема да дойдат да си я вземат.
- p_dyan
- Потребител
Проблема ми е в това, че до този момент не съм получил никакви уведомления за прекратяване на договора и идват някакви трети лица с пълномощно от застрахователя и ми казват, че е изплатена на лизингодателя и искат да я приберат. По договор лизингодателя трябва да ми прати уведомление за прекратяване, последна изравнителна сметка, трето лице на което да предам автомобила, имам срок за доброволно предаване. До този момент не съм получил нищо от никой дори и от застрахователя. Как да го предам този автомобил без никакъв документ. Предполагам, че има някаква скрита уловка която не е в моя полза, за да нямам никакви претенции после, ако ми заведат някое дело.
- neshkov
- Нов потребител
Ами кой ще може да ти отговори тук, без да е чел твоя договор. Отиди до лизинговата компания и питай - продадено ли е тяхното вземане, какво е положението и прочие.
Иначе случая е интересен и се надявам да споделиш какво са отговорили в лизинговата компания.
Иначе случая е интересен и се надявам да споделиш какво са отговорили в лизинговата компания.
- p_dyan
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|