начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

Променен ли е петитума?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Променен ли е петитума?

Мнениеот badini » 24 Яну 2010, 17:01

Здравейте,
търгавско дружество е предявило иск за установяване на държавна собственост върху определен брой декари,защото са гора със специално предназначение и са включени в Лесопарк.Съдът постановява диспозитив,че тези декари са собственост на търговското дружество.Има ли несъответствие и какво е то?
badini
Младши потребител

Re: Променен ли е петитума?

Мнениеот Melly » 24 Яну 2010, 17:14

badini написа:Здравейте,
търгавско дружество е предявило иск за установяване на държавна собственост върху определен брой декари,защото са гора със специално предназначение и са включени в Лесопарк.Съдът постановява диспозитив,че тези декари са собственост на търговското дружество.Има ли несъответствие и какво е то?

Здравейте,

По-тъп въпрос от този, не бях чела скоро.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот badini » 24 Яну 2010, 17:16

Да но е факт.
badini
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 24 Яну 2010, 18:47

Съдът явно се е произнесъл за нещо, за което не е бил сезиран.
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 24 Яну 2010, 19:35

Може и да няма свръх петитум... кой знае. :wink:
Ако изчистите коректно фактологията :roll: може да се окаже, че наистина съдът е постановил правилно решение.
При тази фактология не може да ви се даде категоричен и еднозначен отговор, но ако имате съмнения- ВС ще се произнесе с 270, ал.3 изречение последно.

п.п. Не е новост в капитала на ТД по чл. 62 от ТЗ да е включена и земя/гора.

Бихте ли преписали петитума и диспозитива на решението- проявявам личен интерес, разбира се като си заличите съществените данни там.
Благодаря.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот badini » 25 Яну 2010, 19:53

Решението е на ВКС, първо гр. отд. по същество след отмяна.
badini
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Яну 2010, 20:13

Лошо.

Извинете, че се повтарям, но наистина имам личен интерес и ще съм благодарна ако ми изпратите на лични номера на делото.

п.п. Не ви е активирана опцията за получаване на ЛС, та тук- "личен" предвид факта, че никой от колегите не проявява такъв интерес. Поне до сега никой не ги е афиширал.
Предстоят ми редица такива дела, а имам известни резерви.
Ако отговорът ми ви задоволява - личните са ми активни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот badiri » 26 Яну 2010, 10:16

А ти правиш ли разлика между петитум в искова молба ( виж си заглавието !!!) и диспозитив на съдебно решение ?
Петитума НЕ е променен ... Защо ли ми звучи като учебен казус ?
badiri
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2010, 10:52

На мен също ми е интересно. Само не знам ,дали искът би бил недопустим? Защо търговското дружество , ще установява държавна ли е някаква собственост, къде е интереса му, част от капитала ли му е , държавно ли е?
Нещо ми се губи фактологията в случая.
sunrise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ