начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Лоши зимни условия,заледен път

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лоши зимни условия,заледен път

Мнениеот pedigrin » 24 Яну 2010, 18:58

Могат ли да бъдат уважителна причина за неявяване при дознател.Освен болнични ,какво друго се смята за уважителна причина?.Ако лицето от един градт,дознатела се намира вдруг град,ка се предивява,например ако вземем болничен лист.По пощта ли,по телегрвф как става?и имали някакви срокове.
pedigrin
Младши потребител

Re: Лоши зимни условия,заледен път

Мнениеот Melly » 24 Яну 2010, 22:36

pedigrin написа:Могат ли да бъдат уважителна причина за неявяване при дознател.Освен болнични ,какво друго се смята за уважителна причина?.Ако лицето от един градт,дознатела се намира вдруг град,ка се предивява,например ако вземем болничен лист.По пощта ли,по телегрвф как става?и имали някакви срокове.

Връзвай кънките и бегай.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pedigrin » 24 Яну 2010, 23:24

Melly написа:
pedigrin написа:Могат ли да бъдат уважителна причина за неявяване при дознател.Освен болнични ,какво друго се смята за уважителна причина?.Ако лицето от един градт,дознатела се намира вдруг град,ка се предивява,например ако вземем болничен лист.По пощта ли,по телегрвф как става?и имали някакви срокове.

Връзвай кънките и бегай.

Много умно от вашета страна,човек се нуждак от помощ ,а Вие се бъзикате.Вие илисте полицай от 1 пост,или сте измислен адвокат!
pedigrin
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Яну 2010, 05:09

Мели е адвокат!( виж, да я видя на първи пост в РУ и аз бих се учудила).

Ти защо не се обадиш на този разследващ? Ако пътищата наистина са непроходими, няма да те обесят( макар, че хората вървят пеша с километри, но е човешко и вярвам ще проявят разбиране). Наоколо от седмица е бедствено положението и пътищата са затворени. Ти си в обективна невъзможност да идеш.
Не всеки болничен ще те ползва! Има си детайли - един чл. 18, но като знам, че и съдът не го знае... кой знае.
Предявяването - лично! Няма пощенски гълъби там, за да не ти се нарушат конституционно гарантираните права - да правиш искания ( за събиране, представяне, на доказателства), да се запознаеш лично със събраните, възражения, и прочие.

Ако разследващият не прояви разбиране, най-лошото е да те докарат на държавна издръжка до РУ.
Лошо ще стане ако при привличането са ти постановили МНО. Но, въпреки всичко- предлагам да се обадиш по телефона.
Срока за предявяване не е фиксиран, но грубо предположение- до седмица преди изтичане на срока за разследване.
Че и разследващият е човек- трябва да си пише заключението.

п.п. Това, като лаик- компетентните колеги ще ти посочат правната норма. Аз смятам, че не съм задължена.
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ