начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Подправили са ми подписа-изход?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подправили са ми подписа-изход?

Мнениеот alexandar25 » 04 Фев 2010, 14:06

Здравейте на всички,

Бихте ли ми дали някаква насока относно моя казус?

Управителя на ООД в което и аз съм съдружник ми е подправил подписа с участието на адвоката, който обслужваше дружеството (негов приятел).Подписът ми, му е бил нужен за Протокол от ОС на съдружниците в което се взима решение за продажба на недвижим имот собственост на ООД-то?

Сделката се реализира и ....до там. Парите са си в джоба на управителя, а не в Дружеството.

Ще подадем с другия съдружник жалба до прокуратурата, но желанието ми е да знам и какви други законови последици може да има за него/?

По други закони
Сърдечно благодаря предварително.
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Подправили са ми подписа-изход?

Мнениеот svettoslav » 04 Фев 2010, 14:55

Кой знае?Щом ще сезирате прокуратурата,добре е това да стане с юридическо съдействие.Препоръчително е ,макар и да не е задължително.Ако сделката е нищожна,гражданско-правен е редът за "оправяне на нещата".Упрпавителят трябва да върне парите,а имотът никога не е преминавал в собственост на купувача.Това е най-общо в случая.Вашият адвокат ще Ви обясни повече!
Ако обаче се докаже криминално деяние,понякога нещата придобиват други измерения.Така в случая управетелят може да бъде осъден да плати(и трябва),но понякога се пообъркват нещата от към гражданскоправната им част,по наказателното дело.Освен че в случая има докум. престъпление,става интересено и това дали при тези факти нямаме и измама.В момента обаче нямам възможност да мисля по тия неща.Подробностите ще покжат какво и що ще става,както се казва.Хубаво е да имате юрист около себе си.Е,да не е адвоката на дружеството,де :)
За измамата обаче трябва да се помисли сериозно.Кой знае,може и да има.Не е документна обаче,ако я има-обикновена е .
Или пък е документна?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 04 Фев 2010, 15:18

svettoslav написа:Ако сделката е нищожна ...

Тук практиката е двупосочна - дали е нищожна сделката, след като няма решение на ОС ;) - ще се "завъртят" едни дела ... минимум 5-6 години, че ако не и повече и изходът е неясен

Аз бих тръгнал да съдя управителя, че не се е "отчел" на дружеството ... но това ако сделката е била изгодна разбира се ... а и ако има какво да му се вземе на тоя управител /като физ. лице/ ... /и зависи как са оформени документите по сделката де .../

.. отделно има куп други неща, които трябва да се направят ... и то БЪРЗО ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот celestrial » 04 Фев 2010, 18:46

Бих препоръчал следното: съдът и прокуратурата често физически се намират близо едни до други, но когато става въпрос за информация по дела, разстоянието е светлинни години. Щом вече сте подали жалба до прокуратурата, остава втория вариант - да се заведе гражданско дело за установяване унищожаемостта на сделка, поради измама. Третото лице - купувача по договора, е в заблуда, относно автентичността на проведеното общо събрание на дружеството. При завеждането на исковата молба, приложете и копие от жалбата до прокуратурата, заедно с входящия номер, под която е заведена. В гражданското дело поискайте назначаване на графологическа експертиза, за установяване автентичността на въпросния подпис.
celestrial
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 04 Фев 2010, 18:48

celestrial написа:...да се заведе гражданско дело за установяване унищожаемостта на сделка, поради измама. Третото лице - купувача по договора, е в заблуда ...

... тъй-тъй ... Колега, навярно сте студент?
inspectora
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ