Добър ден,
Кой може да сезира за извършено лъжесвидетелство?
Хронологията : преди около година установих, че с подправени документи ми е отнет имот. Сезирана е прокуратурата, тече следствие. Тъй като се опасявах, че "новите собственици" ще почнат да си препродават имота се извади и обезпечителна заповед, заведен е и граждански иск. Съответно "новия собственик" заведе срещу мен иск по 108 ЗС, както и иск за обезщетение за нанесени вреди от предявените от мен искове. До преди седмица имота бе във владение на фамилията ми и то като основно жилище. На 15 т.месец мой родител отивайки в имота се казва, че са сменени брави и има СОТ. От направената справка се оказа че "новия собственик" е бил скл. предварителен договор за продажба на имота ми, купувача по този договор го е осъдил по реда на чл. 19 ЗЗД, спечелил е и дело срещу своя продавач за предаване на владението. В това производство са ползвали показания на свидетел, който е твърдял че продавача по предварителния договор владее имота. Интересувам се аз като трето заинтересувано лице мога ли и как да сезирам компетентните органи за това лъжене под клетва. Целта ми е да се снабдя с акт по смисъла на чл. 303, ал.1, т.2 за да се влезне в процедура по оспорване на влязло в сила решение. Или да разчитам на това тази процедура да се задейства от съдебния състав, пред който са оспорвани дейстията на съдебния изпълнител, отпочнал процедутрата по въвода.
Предварително благодаря
- Дата и час: 26 Фев 2025, 17:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
лъжесвидетелски показания
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|