начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

правна помощ-моля за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

правна помощ-моля за съвет

Мнениеот bezpravo » 21 Май 2010, 23:11

Моля ви спешно ми трябва помощ.
Районият съд на Вр. неправомерно е постановил решение като не е взел възраженито ми по давност което сам направила в отговора чл.131 (1) за вземане от 1996година. Представлявах се сама т.к. сам пенсионер и нямам средства нито собственост и не сам юрист реших да поискам правна помощ по чл.94 за въззивно обжалване. В срока за обжалване подадох молба за правна помощ по чл.259 ал.2 от ГПК във вразка с чл.94 в деловотството на Районият съд на Вр. и днес ми пратиха "служебна бележка" нито опеделение нито нищто друго не ми дадоха. На "служебна бележка" е написано с фолмастер.-Отхварля се молбата може да се поиска правна помощ в ВОС след като сте подали молба за обжалване. Затова ви моля за съвет. Как да подам първо въззивна жалба и тогава за правна помощ т.к. нали затова търся правна помощ да се изготви тази жалба. Какво да правя моля ви
bezpravo
Нов потребител

Re: правна помощ-моля за съвет

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Май 2010, 23:27

Действайте и настоявйте за произнасяне по възражението за давността.

Считано от изтичане на срока (предполага се става въпрос за ТЕЦ), не могат да Ви търсят отговорност.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bezpravo » 21 Май 2010, 23:38

Благодаря ви ама пред кого да действам. Въпроса ми беше за молбата за правната помощ. Може ли да ми отжат с служебна бележка и до кого сега да я подавам
bezpravo
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 23 Май 2010, 23:14

това е куха тема!
ще ви помогна безплатно,ако дойдете и ми донесете документите.
няма такъв казус!
пишете ми на "лични съобщения".
пояснявам:
няма такава бедна,болна и нещастна бабичка-пенсионерка,която си дава казусите по юридически форуми. няма и няма...
ако има и я видя на живо-ще и се извиня незабавно или забавно :D :D :D
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот jiji2 » 25 Май 2010, 07:29

usra_ovcova написа:това е куха тема!
няма такъв казус!
пояснявам:
няма такава бедна,болна и нещастна бабичка-пенсионерка,която си дава казусите по юридически форуми. няма и няма...

И как разбрахте, че става дума за "болна и нещастна бабичка"? Аз лично познавам доста млади хора, които са пенсионери по болест и поради това са доста бедни.
jiji2
Потребител

Мнениеот andrimd » 25 Май 2010, 09:45

Колеги, докъде стигна този казус за правната помощ?
andrimd
Младши потребител

Мнениеот sogio » 25 Май 2010, 10:35

bezpravo написа:Благодаря ви ама пред кого да действам. Въпроса ми беше за молбата за правната помощ. Може ли да ми отжат с служебна бележка и до кого сега да я подавам

Произнасянето по молба за правна помощ по принцип става с определение. Очевидно във Вашия случай съдията е решил да си спести писане и с резолюция, имаща характер на разпореждане, е отхвърлил молбата Ви. Това обаче не Ви пречи да се възползвате от правото си по чл.92, ал.5 ГПК да обжалвате това произнасяне пред по-горестоящия съд - ВОС, ако разбира се не сте изпуснали срока - 1 седмица от получаване на съобщението за отказа.
sogio
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Май 2010, 11:29

jiji2 написа:
usra_ovcova написа:това е куха тема!
няма такъв казус!
пояснявам:

И как разбрахте, че става дума за "болна и нещастна бабичка"? Аз лично познавам доста млади хора, които са пенсионери по болест и поради това са доста бедни.

Това е обобщен образ.
за тази цел каня на живо и после -извинение, ако съм объркала :D :D :D
ама както се вижда-няма вече активност,няма вече зор... :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Назад към Взаимопомощ