Ако публикувам адреса и телефонния номер на няколко търговски обекта в онлайн каталог, без да се консултирам за това с тези търговски обекти, нарушавам ли закона?
Благодаря!
- Дата и час: 26 Фев 2025, 13:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Публикуване на адреси на търговски обекти
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Публикуване на адреси на търговски обекти
Мисля, че законово няма някакво нарушение, но добрата търговска практика изисква да се поиска разрешение за публикуването на тези обяви, както и тази информация да бъде премахната при поискване. Не мисля, че някой ще има нещо против малко допълнителна реклама.
Но ако тази информация присъства на интернет сайта на дадената фирма, или може да се намери с някоя търсачка, значи тя е публично достъпна.
Но ако тази информация присъства на интернет сайта на дадената фирма, или може да се намери с някоя търсачка, значи тя е публично достъпна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|