начало

Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест

отказ от наследство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от наследство

Мнениеот teodora78 » 16 Юни 2010, 13:28

Моля за помощ - при отказ на наследство,по време когато имам задължения към частно лице и влизане на ЧСИ за опис в наследството,отказа в сила ли е?
Благодаря предварително
teodora78
Младши потребител

Re: отказ от наследство

Мнениеот Melly » 16 Юни 2010, 13:58

teodora78 написа:Моля за помощ - при отказ на наследство,по време когато имам задължения към частно лице и влизане на ЧСИ за опис в наследството,отказа в сила ли е?
Благодаря предварително

А вие как мислите? Дали с този свой отказ от наследство не сте увредили кредитора си?

Имате поле за размисъл!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот teodora78 » 16 Юни 2010, 14:15

какво да ви кажа,нямам време за размисъл з акредитора си,просто искам някой спешно да ми отговори на въпроса
благодаря Ви предварително
teodora78
Младши потребител

Мнениеот Pause » 16 Юни 2010, 19:51

Чл. 56. (Попр. - ДВ, бр. 41 от 1949 г.) (1) Кредиторите на лицето, което се е отказало от наследството, могат да искат унищожението на отказа в своя полза, доколкото не могат да се удовлетворят от имуществата на наследника.

(2) Искът може да се предяви в едногодишен срок от узнаването за отказа, но не по-късно от три години след отказа.

"Те трева пасат сигурно" :!:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 16 Юни 2010, 21:03

teodora78 написа:Моля за помощ - при отказ на наследство,по време когато имам задължения към частно лице и влизане на ЧСИ за опис в наследството,отказа в сила ли е?
Благодаря предварително

Да. За сега, с оглед фактите( тази оскъдица... не ви ползва за повече размисли), по време на описа отказът следва да бъде отчетен от СИ. След като не е предявен иск от кредиторите ви, респективно влязло в сила СР по него, СИ няма право на такива действия по отношение имуществото предмет на отказа.

Но не за дълго...
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ