начало

Започва обсъждането на бюджета за 2025 г. Разминаването между ВСС и правителството е с над 330 млн. лв. Започва обсъждането на бюджета за 2025 г. Разминаването между ВСС и правителството е с над 330 млн. лв.

Въпрос относно ЗУЕС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно ЗУЕС

Мнениеот bubasmith » 21 Юни 2010, 17:54

Здравейте!
Не съм специалист. Въпросът ми е свързан с разпоредбите на закона за етажната собственост. Накратко: Живея в блок, който е собственост на МО и всичките му обитатели сме наематели. В края на месеца изтича удълженият срок, в който сградите в режим на етажна собственост следва да се регистрират в общината. Направо не ми е ясно защо една сграда(блок в случая) следва да се регистрира в общината, при положение, че някога в далечната 1998 г нейният строеж е започнал на базата на всички необходими документи (надявам се), които се изискват за това.
По принцип имаме управител (в момента съм аз), управителя винаги е избиран (преди закона) горе-долу на базата на предния Правилник за реда и надзора в ЕС, живем нормално и спокойно, събираме такси за каквото трябва и т.н., с една дума поддържаме обекта.
Въпросът ми е: След като сме наематели всички, ние ли (в случая аз) трябва да проведем събрание според ЗУЕС и в последствие да регистрираме блока в общината или това е работа на собственика?
bubasmith
Нов потребител

Re: Въпрос относно ЗУЕС

Мнениеот nevin_alibriam » 21 Юни 2010, 18:36

Не е ваша работа, споко!
nevin_alibriam
Потребител

Назад към Взаимопомощ