начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

Търся решение на ВКС, касаещо кауза при ЗЗ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся решение на ВКС, касаещо кауза при ЗЗ

Мнениеот tapizaushi » 23 Юни 2010, 18:09

...В този смисъл е и Решение № 666 от 06.12.2007 г. на ВКС по т. д. № 387/2007 г., I о., ТК, според което при твърдение за съществуването на каузално правоотношение, вземането по което е обезпечено с издаден запис на заповед на стойност над 1 000 лв., установяването на каузалното правоотношение със свидетелски показания попада в ограниченията на чл. 133, ал. 1, б. "в" от ГПК.

Чел ли е някой въпросното решение и може ли да се каже от кого следва да изхожда твърдението за съществуването на каузално правоотношение?

Хипотезата ми обаче е във вр. с иска по чл. 422 вр. чл 415 - следва просто да се изиска заповедното дело и да се установи, че ЗЗ е изряден външно и с това се изчерпва доказателствената ми тежест?...

Сега някакви каузални правоотношения изникват в практиката...
tapizaushi
Потребител

Re: Търся решение на ВКС, касаещо кауза при ЗЗ

Мнениеот Гост. » 24 Юни 2010, 02:46

:roll: Въпрос на минута време бе да си отворя Апис-а и да ти пусна решението. В раздел за юристи, където му е мястото. Спирам храната тези дни. 8)
viewtopic.php?f=4&t=42408&p=410475#p410475
Гост.
Старши потребител

Re: Търся решение на ВКС, касаещо кауза при ЗЗ

Мнениеот tapizaushi » 24 Юни 2010, 13:57

аз съм със CIELA и там го няма!!! :?

Благодаря ти, Поли
tapizaushi
Потребител

Назад към Взаимопомощ