начало

Започва обсъждането на бюджета за 2025 г. Разминаването между ВСС и правителството е с над 330 млн. лв. Започва обсъждането на бюджета за 2025 г. Разминаването между ВСС и правителството е с над 330 млн. лв.

Моля помагайте да се справя с една лизингова компания!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помагайте да се справя с една лизингова компания!

Мнениеот zokikroki » 26 Юли 2010, 14:38

Случая е следния-имам сключен договор с "Хипо алпе адриа аутолизинг" който изтичаше на 22.01.2010г.
Тъй като имах изоставане с няколко вноски,на въпросната дата бях със задължения към тях.От фирмата ми обясниха ,че в този случай ще ми текат лихви и ще трябва да плащам за напомнителни писма.В средата на юни поисках справка за останалите ми задължения,за да ги изчистя,при което ми отговориха,че поради това че не съм подала молба за прехвърляне са "длъжни" да ми начислят "наем" за 5те месеца защото съм ползвала чужда вещ и наема е в размер на месечната вноска :!: В момента ми изпратиха писмо в което е посочена сумата от 4305лв без пояснение как е формирана.
В общите условия на договора,никъде не е споменато ,че в случай на просрочване се дължи наем.Моля Ви дайде ми съвет какво да правя.Ако има адвокат който се е занимавал с нещо подобно,моля да ми пише на лично съобщение.Благодаря предварително!
zokikroki
Нов потребител

Re: Моля помагайте да се справя с една лизингова компания!

Мнениеот REVOLUTION » 26 Юли 2010, 15:08

Не можем да Ви бъдем полезни без да се прочете договора.
Посетете колега адвокат за консултация , това е най-доброто което може да направите!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ