Дъщеря ми замина на работа в Америка и ужким с договор за работа
и със сигурен работодател,но пак се случи миналогодишната случка
т.е. като пристигна там пак и казаха че няма работа и немогат да и усигорят такава.
Но този път не е само тя с нея има още три момчета и те са като нея без работа.
Ако сте наясно с процедурата кажете ми моля какво да правя. Искам да се обърна към съдебната система ,
но незнам да ли нашата или да пиша на сайта на американското посолство.
За мен това е невероятно безотговорно ;;да се сключат договори за работа ,който после минават през държавния департамент на САЩ и там въз основа на тези договори се издава работно разрешително,
после децата пропътуват половината свят и отиват в напълно непозната обстановка и там им заявяват най- безотговорно че няма работа;;; какво да правим с тези договори и кой трябва да понесе отговорността за претърпените загуби и пропуснатите ползи.
Посъветвайте ме какво да правя и ако трябва да се обърна към съда то към кои .
Горяна Иванов.
- Дата и час: 26 Фев 2025, 14:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какво да се направи при неспазен работен договор в САЩ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: какво да се направи при неспазен работен договор в САЩ
Здравейте, и аз като вашата дъщеря бях на работа в Америка с уреден договор от България през агенция . Подозирам че става въпрос за Студентска бригада. Лично аз не съм имал никакви проблеми, но масово имаше студенти, които имаха договори, а бяха уволнявани без причина и без предупреждение !! И тъй като съм студент по право реших да проверя дали и какво всъщност съм подписал (при голямата еуфория покрай заминаването) в агенцията с американския ми работодател ! Оказа се за мое, а предполагам и за ваше съжаление, че това което подписват студентите заминавайки за Америка не е трудов договор, и съответно работодателя няма абсолютно никакво задължение към "наетите" работници/служители !
Потърсете договора на дъщеря ви и сама ще се уверите, че не възниква абсолютно никакво трудово правоотношение ! Неприятното в случая е че самите агенции промотират това като договор и студентите и техните родители са спокойни, че имат подсигурена работа, но дефакто това не е така !!
Съжалявам, за това което се случило с дъщеря ви, но няма какво да направите !
P.S.
Все пак ви съветвам да проверите документите, но силно ме съмнява да има сключен трудов договор !!
Потърсете договора на дъщеря ви и сама ще се уверите, че не възниква абсолютно никакво трудово правоотношение ! Неприятното в случая е че самите агенции промотират това като договор и студентите и техните родители са спокойни, че имат подсигурена работа, но дефакто това не е така !!
Съжалявам, за това което се случило с дъщеря ви, но няма какво да направите !
P.S.
Все пак ви съветвам да проверите документите, но силно ме съмнява да има сключен трудов договор !!
- r_rizoff
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|