Миналата година ми откраднаха личните документи. Преди няколко дни получих писмо от банка че имам задължение по невнесени вноски, а аз не съм клиент на тази банка. Заемът е изтеглен с откраднатата ми лична карта. Имам документ от полицията, както и от Военна прокуратура (военен съм) за уведомяване от моя страна за документите.
Как трябва да процедирам и при положение че банката е завела съдебно производство за събиране на задължението.
- Дата и час: 26 Фев 2025, 13:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заем изтеглен с откраднатата ми лична карта
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заем изтеглен с откраднатата ми лична карта
Първо отиди в банката. След като си военен това не би трябвало това да те плаши, но не стреляй по когото видиш.
Само им кажи им, че кредита е изтеглен с открадната ти личната карта. Ако това наистина е така, кредитните инспектори лесно ще го разберат. В банката се подписват много документи при ползването на кредита, така че ще има богат материал за сравнение и евентуално графологична екпертиза.
Е може да ти загубят малко време като те разкарат два - три пъти, но в крайна сметка банката ще предпочете да си замълчи отколкото да рискува да се изложи поблично, за това че са я излъгали.Така проблема ще се бързо и тихо
Бъди сигурен в това.
Ще чакам да кажеш как е минала срещата.
Само им кажи им, че кредита е изтеглен с открадната ти личната карта. Ако това наистина е така, кредитните инспектори лесно ще го разберат. В банката се подписват много документи при ползването на кредита, така че ще има богат материал за сравнение и евентуално графологична екпертиза.
Е може да ти загубят малко време като те разкарат два - три пъти, но в крайна сметка банката ще предпочете да си замълчи отколкото да рискува да се изложи поблично, за това че са я излъгали.Така проблема ще се бързо и тихо
Бъди сигурен в това.
Ще чакам да кажеш как е минала срещата.
- mmapostolov
- Младши потребител
Как трябва да процедирам и при положение че банката е завела съдебно производство за събиране на задължението.
Да постъпите, като зрял и разумен човек( военните априори не сте ли такива?!)- отивате при адвокат, след като кредита е станал изискуем, че в какви веселба ще се видите само след 14 дни, историята за Ватерло ще ви се стори приказка.
- Гост.
- Старши потребител
Междувременно, ако ви се занимава, можете да се разходите до съответното районно, под територията на което се намира въпросният клон на банката, от която сте "изтеглили" заема и да подадете жалба. Образуването на наказателно производство само ще ви помогне, за да докажете правотата си. А, ако имате късмет, може и други неща да се случат...
- lexiss
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|