начало

Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест Съдът нареди Петьо Еврото да бъде търсен с Европейска заповед за арест

Колеги, нещо се пообърках

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колеги, нещо се пообърках

Мнениеот leia76 » 12 Авг 2010, 10:59

Колеги, ще са ми нужни малко насоки, защото за първи път имам подобен казус.

Значи имам образувано заповедно производство. Длъжниците възразиха, но след срока. Дадени им бяха указания да посочат основания за това дали да им бъде удължен срока. Днес изтича крайния срок (7-дневен). До момента нищо не е постъпило в кориците по делото.

До тук добре, но току що ми донесоха призовка. Със същата сме поканенни в качеството си на кредитори да участваме в съд.заседание по търг.дело в което длъжниците ни (по заповедното) са подали ИМ за обявяването им в несъстоятелност.

Не ми е ясно от тук нататък какво да предприема?

Имам нужда от Вашата помощ за което предварително благодаря ;)
Аватар
leia76
Потребител

Re: Колеги, нещо се пообърках

Мнениеот m.dimitrova » 12 Авг 2010, 11:28

Щом ви призовават, значи сте кредитор - страна по несъстоятелността и длъжникът сам е посочил, че сте му кредитор. Самото произодство по несъстоятелност на какъв хал е? Аз бих си взела заповедта и изпълнителния лист и бих си ги представила по несъстоятелността - може да се окаже, че задължението вече е по-голямо по размер от заявеното от длъжника например, пък и така ще си го поддържате. Ако го обявят в несъстоятелност - синдика ви приема и т.н.
m.dimitrova
Младши потребител

Мнениеот ztlex » 16 Авг 2010, 11:00

Тръгва си несъстоятелността, ще си предявите вземанията, ще чакате да Ви ги приемат и одобрят и в СГС ако сте, делото ще се влачи около 2 години.
Не знам дали Ви е обезпечено вземането, според това ще видите в кой ред на кредиторите ще бъдете.Много е възможно да не се стигне до Вас- първо са разходите по несъстоятелността, ипотекарните, заложните кредитори, публичните вземания и т.н. Следете си хода на несъстоятелността, че там е много шибано със сроковете. Ако пропуснете срока за предявяване - гърмите
ztlex
Младши потребител

Мнениеот leia76 » 17 Авг 2010, 21:38

Благодаря колеги за споделените мнения.Несъстоятелността е някъде октомври-за тогава е насрочено заседанието.

Интересно ми е защо вече 9 дни след като изтече срокът за възражение, като такове небе направено в заповедното не ми издават ИЛ. Оправдание-съдията бил в отпуск. До сега не бе ми се случвало такова нещо. Практика ли е ?
Аватар
leia76
Потребител

Назад към Взаимопомощ