начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Свидетел с дете от подсъдимия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свидетел с дете от подсъдимия

Мнениеот galiagogi » 21 Яну 2011, 01:18

Въпросът ми е следния-свидетел съм по досъдебно производство образувано преди 7 години,
в последствие имам дете на 2 години от подсъдимия ,имам ли право да не се явя на свидетелски разпити ?Благодаря Ви.
galiagogi
Нов потребител

Re: Свидетел с дете от подсъдимия

Мнениеот sisi19 » 21 Яну 2011, 13:54

galiagogi написа:Въпросът ми е следния-свидетел съм по досъдебно производство образувано преди 7 години,
в последствие имам дете на 2 години от подсъдимия ,имам ли право да не се явя на свидетелски разпити ?Благодаря Ви.

Не, нямате право да не се явите, но имате право да не отговаряте (т.е да не давате показания).
п.п - не съм адвокат , а любител
sisi19
Потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 14:23

НПК

Лица, които могат да откажат да свидетелстват

Чл. 119. Съпругът, възходящите, низходящите, братята и сестрите на обвиняемия и лицето, с което той се намира във фактическо съжителство, могат да откажат да свидетелстват.

не детето, а фактът на фактическо съжителство е релевантен.

от поста ви се разбира, че нямате брак.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот galiagogi » 21 Яну 2011, 15:08

Не, нямаме брак ,но детето е припознато. и още нещо при промяна на показанята дадени на двата разпита води ли се това лъжесвидетелство?
galiagogi
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 21 Яну 2011, 15:16

galiagogi написа:... при промяна на показанята дадени на двата разпита води ли се това лъжесвидетелство...

Ами според Вас, възможно ли е едно и също нещо да е едновременно и черно и бяло в един и същ момент? Естествено, че като кажеш две коренно различни неща за един и същ факт, то следователно си излъгал - или първия път, или втория ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ