начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Покупка на кола?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на кола?

Мнениеот pasport83 » 01 Фев 2011, 21:25

Здравейте. Изчетох много за измамите при покупка на кола. Ще си купувам сега една, но имам едно наум за продавача. Та ме интересува ако колата мине при нотариуса без проблем и после в КАТ също ми е регистрират на мое име и ми изкарат нови номера то има ли някаква опасност после? Да се появят например запори, крадене и т.н. Смятам да се разбера с продавача да му дам парите чак след като излезем от кат с нови номера и нов талон на мое име. Това ще ме застрахова ли от по-нататъчни евентуални проблеми и може ли да съм спокоен.
Благодаря
pasport83
Нов потребител

Re: Покупка на кола?

Мнениеот Pause » 02 Фев 2011, 11:08

Гаранция ,не давам но според Чл450ГПК запорът се смята за наложен с получаване на съобщението за описа или запора КАТ е ирелевантен.Съответно ако длъжникът няма достатъчно активи да покрие задължението ,ще му дръпне и колата.Има тънкости с адвокат. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2011, 11:20

:roll: :lol: мъхъ, "КАТ е ирелевантен" ( каквото и да означава това), но все пак- има ли наложен запор върху МПС именно в КАТ няма начин да стане регистрацията за прехвърляне на собствеността, ерго ирелевантността май не е съвсем така.
Последна промяна poli_g на 02 Фев 2011, 12:00, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pasport83 » 02 Фев 2011, 11:30

Благодаря ви за отговора. Но можеби аз не съм се изяснил правилно. Питах дали ако е регистрирам в КАТ от там тататака значи ли че вече не може да е изискват? Защото в други теми пишеше, че в КАТ им бил проблема на хората и там още излизало ако евентъуално към колата има някакви запори. И по пътя на логиката аз вече регистрирам ли е то значи ли че в момента е нямало и от там нататака тя е моя собственост и не ме грее продавача какво ще му взимат после. Прав ли съм?
pasport83
Нов потребител

Мнениеот pasport83 » 02 Фев 2011, 11:30

Благодаря ви за отговора. Но можеби аз не съм се изяснил правилно. Питах дали ако е регистрирам в КАТ от там тататака значи ли че вече не може да е изискват? Защото в други теми пишеше, че в КАТ им бил проблема на хората и там още излизало ако евентъуално към колата има някакви запори. И по пътя на логиката аз вече регистрирам ли е то значи ли че в момента е нямало и от там нататака тя е моя собственост и не ме грее продавача какво ще му взимат после. Прав ли съм?
pasport83
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2011, 12:02

Ако си регистрирате МПС в КАТ без проблем значи няма наложен запор върху него.
От там насетне какви проблеми има продавачът не е ваш ангажимент или тревога.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pasport83 » 02 Фев 2011, 12:11

Точно това ми беше въпровът :D . Благодаря
pasport83
Нов потребител

Мнениеот paruchev_ » 03 Фев 2011, 16:44

Освен това, продавачът е длъжен да подпише декларацийка при нотариуса, че няма задължения, така че ако излъже може да се сетите какво следва..
paruchev_
Потребител

Назад към Взаимопомощ