начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ТЕЛК - ПРАВА НА ПЕНСИОНИРАНИ ПО БОЛЕСТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЕЛК - ПРАВА НА ПЕНСИОНИРАНИ ПО БОЛЕСТ

Мнениеот malinas62 » 16 Фев 2011, 19:28

Пенсионирани по болест, какви права имат, по отношение на данъци, такси, билети лов и риболов и т.н.
malinas62
Младши потребител

Re: ТЕЛК - ПРАВА НА ПЕНСИОНИРАНИ ПО БОЛЕСТ

Мнениеот TheOldMan » 16 Фев 2011, 23:45

Кола до 100 коня - без данък. Основно жилище - данък наполовина (не такса смет - само данък сгради). Безплатна винетка. Риболовен билет. Карта за градски транспорт в зависимост от степента на инвалидност - 20 лв/месец или безплатна. Това за София.
Ако работите - минималната заплата х2 без данък.
Друго май не се сещам, или не съм опирал до него. А може и някои неща да не са съвсем точни. Ако се сетите още - моля, допишете. Не съм за 50-те лева данък за бричката, или за 30-те лева за панелката, ама така съм им набрал заради новата "Синя зона" пред офиса, че вече една стотинка няма да видят от мен без бой.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ