начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Дължимо имущество към кабелен оператор?!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дължимо имущество към кабелен оператор?!

Мнениеот dimitur » 25 Фев 2011, 12:55

Здравейте!

Казусът ни е следният: до 2007г сме били клиент на кабелния оператор Кейбълтел, понастоящем Близуу. При пракратяването на договора поради изтичането му и нежелание от наша страна да се ппродължи, бяхме длъжни да върнем на кабелния оператор модем за интернет. Върнахме модема, но бележка за това не ни бе дадена, не сме я й търсили. Сега...4 години по-късно, кабелният оператор, понастоящем Близуу са поддели акция към такъв вид събирания и си търсят от нас модема.
Въпросът ми е: имат ли давност такива задължения?
Дори и да имахме приемно-предаварелен протокол за връщането на модема (който не ни е даден от служителя на времето), длъжни и сме да го пазим 4г?
Как можем да се защитим в случая?
От компанията Близуу казват да пуснем жалба до централата им, която ще е разгледа и излезе със становище!

Бпагодаря предварително! :)
dimitur
Нов потребител

Re: Дължимо имущество към кабелен оператор?!

Мнениеот nk7702n » 25 Фев 2011, 13:30

Според мен е важно какво точно пише в договора Ви, там ще намерите и отговора на въпроса си, правата и задълженията на страните - на кабелния оператор и Вашите се определят от подписания помежду Ви договор.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Фев 2011, 22:44

Аз се учудвам ,че в условията на договор има срок за съхранение на апаратура която е предоставена да се ползва от клиент който е на договор независимо дали е една две или повече години. По принцип или си купуваш апаратурата или ти се предоставят безплатно за ползване в рамките на договора. :wink: А и нещо да не им дължите и някоя такса . :D Защото аз от тия обединения явно на близзу им държа машинка от преди 7г а пък на ITV partnes са цели две и никой не си ги търси защото минаха 4г макар ,че съм им прекратил аз договорите много преди да ми изтекат и то без никакво известяване от моя страна, към тях . :D И най просто е да им кажете.е сте го върнали на техен служител а те да доказват, че не е вярно.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dimitur » 01 Мар 2011, 20:07

Договорът не го пазим, било е преди 4г.
Приемно-предавателен протокол не сме взели, защото не са ни дали, не давали бележки, така каза служителят навремето...но ходи доказвай, че е така, прави сте!
Доста оператори заемат оборудване за съответната услуга без то да се заплаща с уговорката да се върне, когато клиентът прекрати договора си.
Ето сега ще сменяме цифровата ТВ, трябва да върнем приемника, но този път ще искаме приемно-предавателен протокол.

То по тази логика, може и след 20г да се бяха сетили да правят такива проверки, това ме дразни....
В тази наша държава излиза, че трябва да пазим вс договори, били те и прекратени, вс бележки цял живот...както от НОИ съветват - пазате си платежните, з-то понякога правим греешки и ходи после доказвай, че си си платил еди какво си....
dimitur
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Мар 2011, 09:18

:D То отдавна се получава така ,че в жилището в което живееш трябва да имаш помещение поне 2 на 2 кв за да може там да си складираш всичко фактурки квитанции вносни бележки :lol:, а и всяка касова бележка за закупена стока която евентуално да докажеш че е твоя .За съжаление е така абсурди много в 21 век живеем а още на места няма ток за битови нужди на хората, няма отходна канализация, няма водопроводна мрежа . А за това ,че нямаш протокол за връщане на машинката не се притеснявай ,достатъчно е да нямаш неплатена сметка към тях и да не ти търсят стари задължения а и съм сигурен ,че когато са ти я дали също е било без протокол :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ