начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Загубен акт за раждане :(

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Загубен акт за раждане :(

Мнениеот soulkeeper » 07 Апр 2011, 21:25

Здравейте!
Днес си загубих акта за раждане. Не разбрах как стана, но е факт. И сега съм мног притеснена - какво трябва да направя за да ми се издаде нов и колко пари ще ми излезе? И ще имам ли проблеми когато този документ ми затрябва - възможно ли е понеже не е оригинал да не приемат да ми направят нещо някъде? Също така заедно с него загубих и една бележка - днес като подавах документи за нова лична карта като си платих таксата ми дадоха две бележки, след като свършихме с документите жената ми даде едната като на гърба и беше написала нещо с химикал, е сега се притеснявам че може да не искат да ми дадат картата без тази бележка или да ми правят проблеми. Тя жената не ми каза дали трябва да я нося, но знам ли. Надявам се някой да ми разясни тези неща, защото адски много съм притеснена. Ако има някакво значение съм на 18.
Благодаря предварително! :(
soulkeeper
Нов потребител

Re: Загубен акт за раждане :(

Мнениеот Гост. » 07 Апр 2011, 22:41

soul keeper,
няма място за притеснения, девойко.
В общината ще се снабдите срещу крупната сума от 2.00лв. с дубликат на удостоверението за раждане( няма разлика между него и оригинала).
По отношение бележките и евентуален проблем с тях- не виждам такъв. Ще си получите и личната карта без платежното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот soulkeeper » 08 Апр 2011, 11:56

Моля ви. Нима никой не може да ми каже нещо по въпроса?
soulkeeper
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 08 Апр 2011, 12:39

колегата poli_g ви е казала всичко "по въпроса".

единственото вповече, което може да бъде казано е, че параноята вреди на вашето здраве.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 08 Апр 2011, 14:02

Ама не всичко е казано :D - кажете му на момичето, че не си е загубила акта за раждане, защото той никога не е бил у нея, а същият се съхранява в общината ;) Загубила е само едно удостоверение ;) Поли е казала останалото :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 08 Апр 2011, 14:31

:D прав си. имало още какво да се каже "по въпроса" :wink:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот soulkeeper » 08 Апр 2011, 19:25

Просто не ми показваше, че има отговор. Компа ми прави номера от време на време. Много ви благодаря. Наистина ме успокоихте. :)
soulkeeper
Нов потребител

Мнениеот sava » 09 Апр 2011, 09:53

Кажи по бира тогава
sava
Потребител

Назад към Взаимопомощ