начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Валиден ли е договор подписан от непълнолетен?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Валиден ли е договор подписан от непълнолетен?

Мнениеот bubbles » 16 Апр 2011, 02:05

Добър вечер!

Одеве ме потърсиха от някаква фирма за събиране на вземания, като ми казаха че имам задължение към вече несъществуващия кабелен оператор Евротур-сат който в момента заедно с още няколко такива е обединен под името Близуу.
Парите не са много, но въпроса е че става дума за задължение по договор от преди има-няма 10 години, по което време съм бил непълнолетен, но въпреки това съм подписал въпросния договор.

Та сега се чудя, валиден ли е този договор, след като по времето когато съм го подписал съм бил непълнолетен?

Поздрави! :)
bubbles
Младши потребител

Re: Валиден ли е договор подписан от непълнолетен?

Мнениеот REVOLUTION » 16 Апр 2011, 08:08

Валиден е.Но вземанията им са погасени по давност.Вижте точно за кой месеци и години им е претенцията.Тук давността е 3 год. , тъй като задължението Ви е периодично.Плаща се всеки месец ,но и общата да е 5год. тя също май е изтекла. :D С други думи може да се позовете на давност и да откажете да платите.Ако Ви заведат дело , там с адвоката Ви също и победа. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Валиден ли е договор подписан от непълнолетен?

Мнениеот bubbles » 16 Апр 2011, 13:03

Задължението е от 2002 година, а договора е подписан поне година преди това.
bubbles
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ