начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Търся си жена - съдия до 42 г. с цел създаване на семейство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Търся си жена - съдия до 42 г. с цел създаване на семейство

Мнениеот nk7702n » 31 Май 2011, 22:35

:D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот hidden » 31 Май 2011, 22:43

Изображение
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Май 2011, 22:45

Тоя да не е Боян, hidden? :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот hidden » 31 Май 2011, 22:47

Ааа, не знам, аз от мъжка хубост не разбирам :)
boyan27 написа: Аз съм красиво момче
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Май 2011, 22:52

:D :D :D Ох, така ме разсмя...
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот chadel » 31 Май 2011, 23:09

eliana написа: А ако наистина е юрист, то тогава чалгата е превзела и нашата професия. :oops:

Че тя чалгата отдавна е завзела юридическото съсловие :D Аз познавам доста юрисконсулти и адвокати, които с кеф подрусват телеса на чалга ритми, щракат с пръсти и метат гьобеци :lol: А магистратите и те не остават по-назад - да не забравяме разтурения чалга клуб в Софийски районен - Мале мале с емблема дамски прашки :mrgreen:
chadel
Потребител

Мнениеот adabsurdum » 31 Май 2011, 23:15

Човека го изкарахте първо жена, перверзник-фетишист, загубеняк, после престъпник. Пък и с доста голям интерес се надявате Боян нещо новичко да ви сподели и колкото повече споделя, толкова повече сте удовлетворени и всеки си попълва малкия умствен фактически състав по незнам-си-кой негов си член по кодекса на стереотипите. Всъщност, да, всички следим с интерес темата, 'щото е нещо абсурдно и смехотворно, но пък и всички до някъде можем да симпатизираме и да релевираме към Боян по един или друг начин. В една епоха, в която всеки кисне по ФБ и пуска отчаяно някакви линкове и развява наляво-надясно пост-студентския си музикакален вкус, главно някакви чил-аут ню уейв песни (айде бе, знам ви всичките каква помия слушахте през студенството си), в които се пее за любовта, свободата или някаква подобна празнотия, в отчаян опит да бъде забелязан, оценен и да получи поне някакво бегло усещане за човешка комуникация - е, да, трудно е човек да не се чувства самотен и да не си вика като Естрагон от голямата пиеса на Бекет - Nothing to be done. Затворник, перверзник или просто човек, няма значение за мен какъв точно е Боян, това, на което той ни насочва вниманието е значителен социален проблем. От една страна - търсенето на идеала, въплътен ни от филмите на Дисни - красивата и умна принцеса и принца на белия кон, от друга страна - липсата на непринудена и истинска, а не просто позьорска, комуникация.

Вместо да продължавам безсмислената си реторика и да отегчавам хората допълнително, схващате, че това което се опитвам да кажа е, че всички на тоя свят сме
много
много
сбъркани :wink:

*Редакция за ненужна информация
I'll tell you a great big secret, mon cher. Don't wait for the last judgement. It takes place every day.
adabsurdum
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Май 2011, 23:34

:roll: Не биваше да редактирате "ненужното" инфо, въпреки това смятам, "попълвайки фактическия състав на моя малък ( ограничен) умствен капацитет на стереотипите" ( бре, че завъртяно сте го написал- простото "субективно" върши съща работа, нейсе) че сте кисел :D .
:roll: За "сбъркан" липсват данни, а само на голо твърдение....:lol:

п.п. Горното да не се възприема като опит за търсене на внимание- представлява лично мнение провокирано от прочетеното.
Тишината ( за разлика от самотата) е свободен, надявам се осъзнат, личен избор ( все пак хората уморяват). Нета, възрастта, професията и прочее са само извинения. Липсата на умение за комуникация в реалния живот е проблем на самия индивид.
:roll: И това е кисело, но не ви насаждам вина за написаното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот adabsurdum » 31 Май 2011, 23:49

За сбъркан веднага ви давам самопризнание. Пък за другото - мисля, че Камю успява добре да го изрази в "Пропадане" чрез героя си съдия Клеманс, който е за всяка философия, която отказва да даде на човека невинност (едно твърдение към което той бавно "пропада" в процеса на книгата, докато размишлява върху предишните си идеали).Пък и тезата за несбъркаността на света е труднозащитима. Много лимони изцедих днес, извинявам се (:.
I'll tell you a great big secret, mon cher. Don't wait for the last judgement. It takes place every day.
adabsurdum
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Май 2011, 23:51

Исках да си залича поста, но вече сте публикувал и ... провокирахте любопитството ми( признавам)- каква е дефиницията за сбъркан?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 31 Май 2011, 23:54

adabsurdum написа:В една епоха, в която всеки кисне по ФБ и пуска отчаяно някакви линкове и развява наляво-надясно пост-студентския си музикакален вкус, главно някакви чил-аут ню уейв песни (айде бе, знам ви всичките каква помия слушахте през студенството си), в които се пее за любовта, свободата или някаква подобна празнотия, в отчаян опит да бъде забелязан, оценен и да получи поне някакво бегло усещане за човешка комуникация - е, да, трудно е човек да не се чувства самотен и да не си вика като Естрагон от голямата пиеса на Бекет - Nothing to be done.

Е, Вие пък много надълбоко задълбахте, чак и епохалните проблеми намесихте, "що никой век не разреши" (Яворов). ФБ е просто една мода, която ще отмине; ню уейв и чил-аут са доста различни стилове, доколкото съм запознат, а и забравяте рапа, рока, чалгата, хауса и т.н...Любовта и свободата пък хич не са празнотия, те са си реални неща, това, че на Вас Ви е пусто на душата, не значи, че трябва да зачертаваме от раз смислените неща в живота. "Отчаян опит" за "човешка комуникация" е всеки жест, наситен с емоционален заряд и символично съдържание, който цели да привлече вниманието на Другите с оглед постигане на определени цели - понякога с цел преодоляване границите на Другост-та, а понякога - просто за задоволяване на личното Его. "Любовта бяга от човешките сърца, хората не са вече братя" (Елин Пелин), но това не значи, че светът отива на кино - просто се променя твърде бързо и мнозина хора не успяват да се адаптират толкова лесно и безболезнено. "Всеки сам гради своя затвор" (Буда), човек се ражда и умира самотен, затова и не виждам смисъл да се прави трагедия от някаква имагинерна и разяждаща устоите на социума алиенация.
Извинявам се, че си позволих да имитирам философско-наукоподобен стил, но Вие ме провокирахте с тази купчина думи, зад които не се крие нищо ново и оригинално.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот adabsurdum » 31 Май 2011, 23:56

В контекста за който говоря точно дефиницията бих изразил чрез следния цитат:
"Видял е един нов свят, веществен, без да е реален, в който нещастни призраци се опиват от празни мечти и скитат безцелно" Великият Гетсби, Фицджералд.

П.С. - не съм се опитвал да бъда оригинален. Това, което се опитвах да отбележа е, че с настъпването на все по-поглъщащите ни забавления, консуматорски удоволствия и с една дума "distractions" се отдалечаваме от самите себе си (или както се пееше в една песен "Този храм, построен толкова добре, да ни раздели със самите себе си, е една сила, изпусната от контрол, воля без лице"). Работим, прибираме се, гледаме телевизия, проверяваме нета, повтаряме. Аз поне забелязвам една назряваща апатия, която залива западния свят. Остава само да кажа - "Прекрасен нов свят, прекрасен нов свят".
Последна промяна adabsurdum на 01 Юни 2011, 00:28, променена общо 2 пъти
adabsurdum
Младши потребител

Мнениеот hidden » 31 Май 2011, 23:58

poli_g написа:Исках да си залича поста, но вече сте публикувал и ... провокирахте любопитството ми( признавам)- каква е дефиницията за сбъркан?

Вероятно - обратното на "подреден", "структуриран". В по-общ смисъл - фрагментаризиран. В частност - за хората - разпадане на личността на отделни части, които са загубили своята цялост и връзките между отделните елементи.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот hidden » 01 Юни 2011, 08:22

adabsurdum написа:Аз поне забелязвам една назряваща апатия, която залива западния свят.

Защо само западният свят? Глобализацията засяга и "източния" свят и само за десетилетие заличи границите между "изтока" и "запада". Интернет и МакДоналдс са навсякъде (като изключим Китай, Иран, КНДР и някои други екзотични страни).
По-скоро мисля, че говорите не за апатия, а за скука. Скуката, която настъпва в "края на историята" (Фукуяма), защото има информационно пренасищане, а това води до "емоционална инфлация" и обезценяване (обезстойностяване) на информацията.
И въпреки това аз мисля, че от темата на Боян не могат да се правят чак толкова генерални изводи и коментари, сякаш сме в някаква холивудска мегапродукция. Търсенето на жена чрез интернет форум, и то със специална професия (съдия), по никакъв начин не се връзва с алиенацията, апатията, глобализацията и антиутопията на "прекрасния нов свят" - пропастта между двете е твърде голяма, а Вие правите твърде голям индуктивен скок от частното към общото.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 01 Юни 2011, 08:39

boyan27 написа:Здравейте!
Името ми е Боян и съм от гр. София. На 27 години съм. Търся си жена - съдия до 42 г. с цел създаване на семейство.
.....

След графичните постове по горе и внимателния прочит на обявата и на цялата тема отново и отново не видях никакви изисвания на кандидат жениха за т.н. ТТД на жената.
Та питам ако се някоя от тези дами приме насериозно предложението :roll:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот boyan27 » 01 Юни 2011, 13:19

Като застрелян съм!
Не съм затворник. Аз съм едно много усмихнато момче, на което е ясно, че този живот е кратък и реално погледнато аз няма какво да губя. Поради това е и тази освободеност в изказа и подхода ми. Има две неща от които ме е страх. Първото е че ще умра преди да прочета всички книги, които искам да прочета, второто че ще загубя вярата си във вечната любов, а аз вярвам в нея. Романтик съм защото преди да бъда мъж съм човек. Юрист съм, защото боравя свободно със словото( дълги години се съзтезавах в Карл-Попър дебати).
И да, в деловодството се дупчат дела, това не е сексиски термин, използвал съм го като жаргон за прощнороване на делата. С това се започва стажа в системата.
Въпросната съдийка беше наистина сексапилна и не виждам лошо да го отбележа. Това че вие приемате разказаното като история от Космополитан е нормално предвид сериозността на настоящият форум. Харесвам красотата на женското тяло, финесът на фигурата, топлината на насладата, тръпката от настръхналата женственост. Направило ми е впечатление споделил съм го с вас.
Аз имах по трудно детство, така се стече съдбата ми. От това произлезе и ситуацията в която са много хора по света: работиш през деня, учиш вечер, минават дните, сесия след сесия и хоп някои неща са се поизплъзнали.
Търся не каква и да е жена, а тази от свойте мечти, не съвършенната, а женствената и като поведение и характер. Длъжен съм да опитам всички варианти да я намеря, тази обява е един от тях.

Нали сте много отворени? Ето откъде бях провокиран да подходя с тази обява:
http://novinar.bg/news/sadiite-sa-v-pos ... 4MA==.html
boyan27
Младши потребител

Мнениеот cuckoo » 01 Юни 2011, 14:30

Предварително се извинявам на Боян за недоверието си, но някои неща просто не ми звучат реално. Не мога да чета мисли, може би наистина го чувства така и все пак, и все пак...
Младежо, какви са тези мераци за жена с 15 години по-възрастна от теб? И колко време мислиш да изкараш с нея? Сега ти се струва екзотика, но след 10 години дали няма да хукнеш след някое 20-тина годишно агнешко? От личен опит зная, че човек не цени нещо, когато го има - сега си млад и не цениш младостта, но вервай ми - след време е мноого вероятно да прегърнеш уравнението младо = красиво Знам за Юлияна Дончева, но не всички изглеждаме като нея, да не говорим, че нейната основна задача в живота досега е била да изглежда красива.

Второ - какво ти се е поизплъзнало на 27 години? Преди 10 ноември се смяташе за почти задължително да се ожениш до 25-тата си година, че и ергенски данък се плащаше. Но в днешно време някои хора си удължават младостта безкрайно, особено ако имат необходимите средства. Скоро пих бира с един такъв, който кара 43-тата си година, но никога няма да му ги дадеш.
Статията от Новинар е абсолютен пълнеж и дивотия, поне за мен. Извинете, доколко обективно е изследване, финансирано от самите съдии, за да покажат колко са зле и натоварени :?: :!: Всяко съсловие би могло да се оплаче по този начин. А прочете ли коментарите след статията?

Терминът "женствена" е супер относителен. Което за мен са женски лиготии, за теб може би е женственост. А иначе продължавай в същия дух да переш и готвиш, но се пази да не ти го вменят като неотменно задължение.
Последна промяна cuckoo на 01 Юни 2011, 17:40, променена общо 1 път
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот boyan27 » 01 Юни 2011, 14:40

Приемам мнението добронамерено.

Не съм изпуснал чак толкова от живота, но нека се изразя по следният начин: животът ми даде малко повече отколкото се полага на човек на годините ми, и сега съм житейски доста повече преживял, респективно искам до себе си сериозен човек. И сега не си падам по "агнешко", та след 10 години ли? И аз съм младолик, защото не пуша, спортувам и нямам излишни килограми. Обикновенно ми дават 23-24г.
boyan27
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ