начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ

Мнениеот xunap4e » 12 Юни 2011, 18:46

Здравейте, нов и бос съм в този форум и дано да съм поставил въпроса си на правилното място.
Сериозно нарушение ли е неспазването на чл.34, ал.4 от НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Останалите нарушения са по чл.25, ал.3 от същата наредба (не са предварително обявени коефициентите и системата за определяне на резултатите.) имам съмнения и за нарушения по чл.27 от същата наредба.
благодаря ви предварително.
xunap4e
Нов потребител

Re: НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛ

Мнениеот namakak » 12 Юни 2011, 20:34

Ти за психотест ли си?
Щото аз мисля,че е за мъже :wink:
Колко според теб може да е това нарушение,то някога и на изпит за студент неможе да провериш на учено дете ,защо е получило ниска оценка.
Но,щом има наредба,ще ти пратиме конкурса с вийнишка,шофьорска и дипломна,щото ще трябва щом поне войник си бил,то да си бил приет и тогава с нормално психическо настроение.
Аре пускам те на адвокатите защитаващи дипломни работи :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот xunap4e » 13 Юни 2011, 06:08

namakak написа:Ти за психотест ли си?
Щото аз мисля,че е за мъже :wink:
Колко според теб може да е това нарушение,то някога и на изпит за студент неможе да провериш на учено дете ,защо е получило ниска оценка.
Но,щом има наредба,ще ти пратиме конкурса с вийнишка,шофьорска и дипломна,щото ще трябва щом поне войник си бил,то да си бил приет и тогава с нормално психическо настроение.
Аре пускам те на адвокатите защитаващи дипломни работи :mrgreen:

не разбрах отговорът ви. не съм юрист. благодаря
xunap4e
Нов потребител

Мнениеот hidden » 13 Юни 2011, 08:19

xunap4e написа:не разбрах отговорът ви. не съм юрист.

Той също не е юрист. Никой не може да го разбере, говори си сам човекът :)
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Юни 2011, 12:10

Кажете по какъв начин е проведен конкурсът с подробности, за да видим има и какви нарушения, евентуално на Наредбата!? Иначе, всеки може да се съмнява във всичко, но без да съм наясно с казуса, не мога да коментирам нищо
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот xunap4e » 14 Юни 2011, 13:36

nk7702n написа:Кажете по какъв начин е проведен конкурсът с подробности, за да видим има и какви нарушения, евентуално на Наредбата!? Иначе, всеки може да се съмнява във всичко, но без да съм наясно с казуса, не мога да коментирам нищо

http://customs.bg/document/4120 - Това е обявата за конкурса.
http://customs.bg/document/4144 - Това е списък на допуснати до конкурс и до тест 1 (????)
http://customs.bg/document/4170 - Това е списък на допуснатите до тест 2 (???? не са предварително обявени коефициентите и системата за определяне на резултатите хората се явяват на различни езици и различни тестове а не се знае как се оценяват)
http://customs.bg/document/4174 - Това са допуснати до интервю.
На самото интервю не е обявено (или преди това, каква ще е оценката над която кандидата се счита за успешно преминал интервюто)
Интересно е че на самото интервю, освен комисията, присъства и органа по назначаването, които задава въпроси(????)
от 14 човека на интервю за 10 места са класирани двама кандидати.
На некласираните кандидати са разпратени писма по ел. поща, че понеже не са получили средно аритметична оценка по-висока от определената за интервюто.
Въпроса ми е: като допуснати кандидати имат ли право останалите 12 да получат извлечението от протокола с оценките описано в чл.34, ал.4 от НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ.
Има и други интересна статия относно конкурса (само част е понеже цялата се публикува в печатното издание)
http://stmost.info/granitza/mitnitza/1793-naznachavat-samo-dvama-mitnichari.html
xunap4e
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Юни 2011, 14:12

Естествено е, че от комисията са длъжни да изпратят на кандидатите за обявената длъжност извлечение от протокола с оценките от всеки тест, за да има прозрачност по какъв начин е станал подборът. Съществено е нарушението на чл. 34 ал.4 от Наредбата. Всеки трябва предварително да е наясно какви са особеностите, задълженията при евентуално назначаване на дадената длъжност, съответно предварително да е посочена нормативната база за подготовка за явяване на писмения и устния изпит.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот xunap4e » 14 Юни 2011, 14:30

Още една добавка цитат от http://www.svilengrad24.info/news_details.php?nm=nv5079:
Препитването е водил лично Ваньо Танов, разказват участници. Митничар номер едно задавал множество въпроси, свързани със семейното положение на кандидатите, средномесечния доход, условията, в които живеят и др.
Още през миналата седмица Танов заяви, че няма да толерира назначаваните на лица в родствена връзка с други държавни служители.
„Искаме хора, които са се борили в живота, сами се издържат, ходили са на бригади и са доказали, че могат да се справят”, обобщи образа на идеалния митничар шефа на агенцията.

Което противоречи май лекичко на:
Конкурсната процедура осигурява равен достъп на кандидатите до заемане на длъжности за държавни служители без ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, сексуална ориентация, религия, политическа принадлежност, лично и обществено положение, имуществено състояние или на наличие на увреждане.
xunap4e
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Юни 2011, 14:38

Какво да Ви кажа, нищо от казаното не ме учудва. Все пак се намираме в България, нали така? Шуробаджанащината е общоизвестно явление...
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Юни 2011, 14:43

За хората, които не се примиряват и искат да си защитават правата, вижте какво предвижда Наредбата :
Чл. 36. (1) Всеки допуснат кандидат, който не е класиран, може да подаде в 7-дневен срок от получаването на протокола на комисията възражение до органа по назначаването, в което да посочи мотивите за своето несъгласие с преценката на комисията.
(2) Органът по назначаването се произнася в 7-дневен срок, като може да приеме възражението за основателно или да го отхвърли.
Чл. 37. Когато органът по назначаването приеме, че възражението по чл. 36, ал. 1 е основателно, конкурсната процедура се прекратява и се насрочва нов конкурс.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sainul » 27 Юни 2011, 12:11

Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 46 от 2006 г., в сила от 06.06.2006 г.) Въз основа на проведения конкурс комисията класира от първо до трето място най-успешно издържалите конкурса кандидати.
(2) Преценката на комисията и класирането на кандидатите не подлежат на съдебен контрол.
:shock:
sainul
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ