Притежаваме имот в с.Славейково с моя братовчедка, която е упълномощила баща и (мой чичо и кметски наместник на селото) т.к.тя се намира извън страната , но този имот не е разделен. Преди близо две години, посетих имота си и установих, че мястото ми се ползва от чичо ми без мое разрешение. Това последва да се заинтересовам, за границите м/у двата имота. Обърнах се към службата по кадастъра и установих, че е отнето около250кв.м. и предадено към съседния имот - братовчедка ми. Същите ме изпращат във фирмата,която е изготвяла плана т.е. „Геоид”-Габрово които ми обясниха,че промяната при заснемането е направена под давлението на чичо ми. За да се уреди въпроса по границите фирма „Геоид” ме посъветва за взаимно разрешаване и предизвикване на ново заснемане , но чичо ми не желае. След което се обърнах към районната прокуратура ,за да изясни има ли извършено от някого въвеждане в заблуждение което да е довело до нечие облагодетелствувана-от една страна,и до моето ощетяване –от друга . Вместо да изясни този въпрос Прокуратурата ме насочи да търся правата си по гражданско-правен ред. Същата отказват да образува до съдебно производство и прекратява преписката. Въз основа на това че не ми се разрешава въпроса се обърнах към Габровската прокуратура която установява, че действително има нарушение и отново го връща за доразглеждане до дряновската прокуратура. Последната отново отказва да образува досъдебно производство. И тъка излиза до безкрайност.
Моля да ме посъветвате какво да правя за да си го възстановя.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотна измама с парцел
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имотна измама с парцел
Прокуратурата няма да ви свърши работа. Намерете си адвокат и защитете собствеността си в граждански процес.
- lerina
- Младши потребител
въвеждането в заблуждение с цел имотна или друга облага не е престъпление или по-скоро не е обществено опасно , може би е обичайна житейска практика. И ако прокуратурата поеме и тези неща, то къде му е края. затова правилно ви съветват.
- todorst
- Потребител
Въвеждането в заблуждение с цел имотна облага е престъпление, но в настоящия случай не би могло да бъде доказано наличието на елементите на този състав от НК, по - скоро редът е гражданскоправен чрез завеждане на гражданско дело.
- nk7702n
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|