начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

починал кредитор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

починал кредитор

Мнениеот blackat » 17 Юни 2011, 14:40

сключих договор за заем с едно лице, като той ми даде определена сума пари, а като обезпечение учредихме ипотека върху имота ми.към настоящият момент кредиторът е в много тежко здравословно състояние. въпросът ми е следния: Ако кредиторът почине ще трябва ли да връщам сумата на неговите наследници?
blackat
Младши потребител

Re: починал кредитор

Мнениеот inspectora » 17 Юни 2011, 14:45

blackat написа:Ако кредиторът почине ще трябва ли да връщам сумата на неговите наследници?

Да!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот blackat » 17 Юни 2011, 16:15

След като ще трябва да се връща на тях, то такъв случай как ще разбера кои са наследниците и необходимо ли е последните да образуват дело срещу мен?
blackat
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 17 Юни 2011, 16:41

Има начин да се изпълни и към "неизвестен кредитор", спокойно ;)
Консултирайте се с адвокат известно време преди падежа ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 17 Юни 2011, 22:54

Като вземете от общината Удостоверение за наследници. Но изчакайте те(наследниците) да Ви потърсят.
Ама то още е жив човека, тъй че , нищо не се знае !!!!! Дедо боже само знае ....
p_dyan
Потребител

Назад към Взаимопомощ