здртавейте
Сина ми е на 4г и е с 95% увреждания установени от телк.
Искам да закупя автомобил на негово име, като ползвам правата които му се полагат, но не знам как може да стане това. Какви документи трябва да си приготвя? Как може вече внесен автомобил да се купи от хора с увреждене без ддс.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
регистрация на МПС на инвалид
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: регистрация на МПС на инвалид
Не може. При такива сделки между физически лица не се дължи ДДС. Не знам как стои въпроса с покупка на нов автомобил, но вероятно и там няма да можете да си възстановите ДДС.
Вече няма акцизи които да спестите, така че и това отпада.
Единствено... може да спестите данъка на МПС в общината, имате право и на на безплатна винетка, талон за паркиране в Синя зона... такива неща.
Вече няма акцизи които да спестите, така че и това отпада.
Единствено... може да спестите данъка на МПС в общината, имате право и на на безплатна винетка, талон за паркиране в Синя зона... такива неща.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: регистрация на МПС на инвалид
а за тези намаления (данък,винетка......) трябва ли да е на негово име автомобила?
- mr_house
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|