Здравейте!
Баба ми (семейството и) е имала гори и земи, национализирани в началните години на кумунизма, късно ли е да направя справка по някакъв начин (за размери, граници, точно местоположение) и да си ги върна?
Баба ми е имала 5 или 6 братя и сестри, и не е ясно дали някой си е върнал земите, има ли начин как да разбера?
И ако са си ги върнали, Аз какво мога да направя? Не ги познавам (дори имената им трудно бих разбрал) и нищо не знам за тях.
Според майка ми има голяма вероятност никой да не си ги е върнал и потърсил.
И един второстепенен въпрос. Баба ми има 3-ма наследници.
Едните отдавна са в САЩ (и едва ли ще са заинтересовани),
вторите са брат и сестра от един баща (втория наследник), от които дъщерята (моя братовчедка) не изявява желание, поне на приказки за имотите, а другия живее отдавна в Гърция, но не го познавам.
Ще имам ли проблеми, ако пожелаят делби? И ако да, ще ми върнат ли тяхната част от разходите, които ще направя по евентуалното връщане на имотите?
Моля, кажете ми какви са ми възможностите и в няколко стъпки какво мога да направя.
За което предварително Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връщане на земи и гори, късно ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Връщане на земи и гори, късно ли е?
Не се тревожете за разходите, сроковете за връщане отдавна изтекоха.
- sunrise
- Активен потребител
И всичко е безвъзвратно загубено?
- 0ldman
- Нов потребител
Да.Вижте ЗСПЗЗ.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Да.Вижте ЗСПЗЗ.
Благодаря, за отделеното време, но Аз все си мисля че имот не се губи заради срок, дори да е наследствен и национализиран.
И разбира се, ако някой ме пита къде е парламента, ще му дам точното място- " вижте София"
Благодаря все пак.
- 0ldman
- Нов потребител
Мисля, че дори в природата нищо не се губи, и не мисля че незаконната промяна на собственост е вечна, освен на Марс!
Явно съм сгрешил мястото за компетентно мнение.
Извинете, че си загубихме времето, моето и на няколко които са се объркали да го прочетат!
Успех!
Явно съм сгрешил мястото за компетентно мнение.
Извинете, че си загубихме времето, моето и на няколко които са се объркали да го прочетат!
Успех!
- 0ldman
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|