начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Проблем с работодателя

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с работодателя

Мнениеот valeria_toteva » 17 Авг 2011, 22:15

Здравейте,
преди седмица започнах работа като аниматор в едно заведение,трудов договор трябваше да подпиша миналата седмица, но се получи известно забавяне. Не подписах договора, но междувременно от друго място ми предложиха по-добра работа. Затова уведомих сегашния си работодател, че не смятам да подписвам трудов договор, но той ми заяви, че моят договор вече е заведен пред НОИ, как това е станало без да съм подписала този трудов договор? Освен това ми каза, че за да напусна, трябва да подпиша заповед за освобождаване, но преди това трябва да подпиша договора, защо трябва да го правя, след като с него нямаме никакви правно обвързани отношения. Бихте ли ми обяснили малко по-ясно съдалата се ситуация и рисковете, които крие тя, при подписване или неподписване на тази заповед. Благодаря много !!! :) :) :)
valeria_toteva
Нов потребител

Re: Проблем с работодателя

Мнениеот inspectora » 18 Авг 2011, 11:07

Нямате подписан договор /т.е. не сте подписвали нищо/ - нали?
Изобщо не се занимавайте тогава с каквото и да било - проблем на работодателя е да си оправя бакиите като завежда нещо несъществуващо ... /друг е въпросът, че може да откаже да ви плати каквото сте заработили, ако не му играете по гайдата ... но Вие си преценявате .../.
Та или подписвате договори и заповед за освобождаване и по този начин се сдобивате с документи, на база на които да си търсите заработени пари /ако има такива и ако към момента не са Ви платени/, като все пак внимавате какво подписвате, за да не се окаже, че Вие ще дължите пари на работодателя, а не той на Вас ... или не си губите времето с глупости и си гледате живота ...

Успех!
inspectora
Активен потребител

Re: Проблем с работодателя

Мнениеот valeria_toteva » 18 Авг 2011, 23:49

Благодаря много!
valeria_toteva
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ