- Дата и час: 25 Фев 2025, 16:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудов договор
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на трудов договор
Здравейте! Аз работя на безсрочен трудов договор, прекратяването на който е двустранно с едномесечно предизвестие. Имам предложение за започване на нова работа, но бъдещият работодател иска да започна преди изтичането на едномесечното предизвестие, дали има някакъв вариант да прекратя договора си преди изтичането на едномесечното предизвестие или е незаконно?
- vessi_vassi
- Нов потребител
Re: Прекратяване на трудов договор
Възможно е както вие ,така и работодателя ви да не спазите срока на предизвестието .Но тогава ще дължите обезщетение на работодателя в размер на 1 брутно трудово възнаграждение.
Вж.Чл.220 ал1 и 2 КТ
Вж.Чл.220 ал1 и 2 КТ
-
Pause - Активен потребител
До тук добре, пуснах си предизвестието, но проблемът не приключва тук. Трудовият ми договор ще бъде прекратен считано от 19.10.2011, какво бих могла да направя за да си гарантирам, че през този един месец бъдещият ми работодател няма да се откаже от моята кандидатура? Кога би следвало да подпиша новият си трудов договор при новият си работодател, за да не си прекъсна трудовият стаж? На същия ден в който е прекратен трудовият ми договор към предишният ми работодател ли трябва да подпиша новият си договор? Ако имам прекъсване от 2-3 дена прекъсва ли ми се стажа? В какъв срок от време би трябвало да ми върне трудовата книжка старият работодател?
- vessi_vassi
- Нов потребител
Може да подпишете новия си трудов договор и днес, като отбележите начална дата за започване 20.10.2011 г.
- da345
- Младши потребител
А не би ли трябвало по някакъв начин да удостоверя, че настоящият ми трудов договор ще бъде прекратен на 19.10? И въпросният 19.10 няма ли да бъде 1 ден прекъсване на трудовия ми стаж, ако следващият ми договор е с начална дата 20.10?
- vessi_vassi
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|